Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pavelec vyhrál souboj českých brankářů, Vokoun byl střídán

Sunrise - Ondřej Pavelec vyhrál v NHL souboj českých gólmanů, když se 33 zákroky zasloužil o vítězství hokejistů Atlanty na ledě Floridy 3:2. Jeho protějšek Tomáš Vokoun inkasoval z 15 střel tři góly a ve 27. minutě byl střídán. Vokoun, který byl před zápasem třetí v úspěšnosti zásahů, neměl tentokrát svůj den. První a třetí gól obdržel po střelách švihem z poměrně velké vzdálenosti, které mířily na lapačku. Naopak Pavelec opět zářil, zejména ve třetí třetině, kdy zneškodnil patnáct z šestnácti střel a nestačil pouze na nájezd Chrise Higginse.

Devítigólovou kanonádu si užili fanoušci v Pittsburghu, který rozstřílel Tampu Bay 8:1. Brankostroj spustil už po sedmi sekundách první třetiny Jevgenij Malkin, klubovým zápisem v historických tabulkách Penguins je ale trefa Jeana Pronovosta z roku 1976 v šesté vteřině. O rekord se dělí Doug Smail (z roku 1981), Bryan Trottier (1984) a Alexandr Mogilnyj (1991) brankami v páté sekundě.



Pozici nejlepšího týmu v NHL potvrdili hokejisté Vancouveru, kteří porazili Calgary 3:1 a připsali si sedmou výhru v řadě. Klíčovým mužem Canucks byl brankář Roberto Luongo, který chytil 43 střel a o čisté konto přišel pouhých 11 sekund před koncem zápasu po trefě Tima Jackmana. Daniel Sedin, který v polovině zápasu zvýšil na 3:0, vstřelil jubilejní branku s pořadovým číslem 10 000 v historii klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články