Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavelec vychytal premiérové vítězství Winnipegu

Winnipeg - Brankář Ondřej Pavelec vychytal premiérové vítězství Winnipegu v nové sezoně NHL. V duelu s Pittsburghem pustil jedinou z 29 střel, Jets vyhráli 2:1 a český gólman byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Celkem se hrálo 5 zápasů, ve kterých se gólově prosadili dva Češi.

Winnipeg - Pittsburgh
zdroj: ČTK/AP

Winnipeg, podporován 15 tisíci fanoušků, se dostal do vedení už po osmi sekundách první třetiny. Obránce Zbyněk Michálek, k němuž se dostal puk po úvodním vhazování, zakopl při couvání na obranné modré čáře, Jets se zmocnili kotouče a hbitou akci všech tří útočníků zakončil Kyle Wellwood.

Hokejisté Winnipegu díky rychlé brance získali převahu, což dokazuje i poměr střel na branku 7:0 v úvodních jedenácti minutách zápasu. Z dalšího gólu se však natěšení příznivci radovali až v 19. minutě, kdy se trefil Tanner Glass. Zbyněk Michálek pak sice částečně napravil své zaváhání z první minuty zápasu, když v závěru druhé třetiny snížil na 1:2, vyrovnat už se ale Tučňákům nepodařilo.

Jets si tak výrazně napravili dojem z úvodních tří zápasů sezony, které všechny prohráli s celkovým skóre 5:13. "Hráli jsme mnohem zodpovědněji a s větším elánem. A soupeři jsme dnes hokej myslím docela otrávili," radoval se kouč Claude Noel, který nezapomněl pochválit brankáře Pavelce. "Myslím, že byl vynikající. Bylo by těžké na jeho výkonu najít jedinou chybičku," řekl Noel. "Chytal neuvěřitelně," vyjádřil se o svém krajanovi v brance soupeře Zbyněk Michálek.

Ve spanilé jízdě pokračují hokejisté Colorada. Poté, co prohráli úvodní zápas sezony s Detroitem, vyrazili na šňůru venkovních duelů a domů se vracejí s pěti výhrami. V pondělí vybojovali vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Toronta, jedním gólem k němu přispěl i český útočník Milan Hejduk.

Český útočník se zapsal do střelecké listiny už potřetí v sezoně a po šesti zápasech má na kontě celkem pět bodů. "Je velmi působivé, co se nám povedlo po prvním prohraném zápase, v němž jsme navíc nedali ani gól. Nechali jsme na to zapomenout sérií pěti výher, což je pro náš mladý tým opravdu fantastické. V pravý čas dokážeme dát gól, v pravý čas nás podrží brankář. Dnes to sice nebyl náš nejlepší zápas, ale měli jsme těžkého soupeře a udělali jsme všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Hejduk.

Teemu Selänne slaví gól v duelu se San Jose
zdroj: ČTK/AP

Zcela opačné starosti než Colorado mají hokejisté Tampy, kteří prohráli ve floridském derby s Pantery vysoko 4:7 a připsali si pátou porážku v řadě. Pro Lightning to byl první domácí zápas v sezoně, pokazili si ho však velkou nedisciplinovaností, za kterou zaplatili pěti góly v oslabení. "Těch vyloučení bylo dnes opravdu přehnaně moc a soupeř nás za ně potrestal. Jsme všichni velice zklamaní," uvedl útočník Steven Stamkos, jehož tým v posledních čtyřech zápasech inkasoval dohromady 19 gólů. "To je opravdu spousta gólů. Ale než začnu kritizovat brankáře, chtěl bych podotknout, že hokej je týmový sport," zdůraznil trenér Tampy Guy Boucher.

Své první dva góly v sezoně vstřelil finský útočník Teemu Selänne a nejvíc se tak zasloužil o vítězství Anaheimu v San Jose 3:2. Selänne zároveň snížil svou ztrátu na Jaromíra Jágra v souboji o historicky nejlépe střílejícího Evropana v NHL. Jágr po návratu do zámoří v dresu Philadelphie ještě neskóroval a s celkovým počtem 646 gólů má před Selännem už jen sedmibrankový náskok.

Výsledky NHL

Toronto - Colorado 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky: 21. Kessel, 56. Kulemin - 24. Winnik (Hejda), 35. Hejduk, 62. D. Jones. Střely na branku: 29:24. Diváci: 19 359.

Tampa Bay - Florida 4:7 (2:2, 1:2, 1:3)

Branky: 10. Purcell, 15. Hedman, 37. Lecavalier, 51. Stamkos -18. a56. Weiss,23. a41. Versteeg (na druhou Fleischmann), 7. Kopecký, 33. Bergenheim, 57. Garrison. Střely na branku: 39:33. Diváci: 19 204.

Edmonton - Nashville 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Branky: 46. Hall, 48. R. Smyth, 60. R. Jones - 22. S. Kosticyn. Střely na branku: 25:12. Diváci: 16 839.

Winnipeg - Pittsburgh 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky: 1. Wellwood, 19. Glass - 39. Z. Michálek. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 29 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 96,6 procenta. Střely na branku: 34:29. Diváci: 15 004.

San Jose - Anaheim 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Branky: 27. Vlasic, 52. Burns -10. a15. Selänne, 45. Perry. Střely na branku: 43:22. Diváci: 17 562.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články