Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pavelec vychytal čisté konto proti Washingtonu

Atlanta - Ondřej Pavelec vychytal v pátečním utkání hokejové NHL čisté konto a dovedl Atlantu k výhře 5:0 nad nejlepším týmem ligové tabulky Washingtonem. Český gólman zneškodnil všech 29 střel Capitals, kteří utrpěli první prohru v základní hrací době po deseti zápasech.

Thrashers, kteří přerušili sérii tří porážek, rozhodli o svém triumfu už v úvodních devíti minutách první třetiny, kdy vstřelili tři branky a vyhnali na střídačku brankáře Bradena Holtbyho. Zbylých jednapadesát minut se tak na ledě odehrával souboj českých gólmanů. Do branky Capitals se totiž postavil Michal Neuvirth, který z 31 střel dvakrát inkasoval.

Pavelec si připsal první shut-out od 9. prosince minulého roku a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Pokaždé je pěkné, když vychytáte nulu. Ale daleko důležitější je, že jsme získali dva body proti jednomu z nejlepších týmů v lize," prohlásil po utkání Pavelec, který i v součtu s předchozím zápasem pustil za svá záda jen dvě z 63 střel.

Kouč Washingtonu Bruce Boudreau měl po dlouhé době důvod ke kritice svých svěřenců. "Myslím, že to je moje nejhorší porážka na střídačce Capitals. Určitě na ni dlouho nezapomenu, ale je to jen jeden zápas, svět se kvůli tomu nezboří. Věřím, že se dáme dohromady a zítra podáme opět dobrý výkon," uvedl Boudreau, jehož tým už v sobotu hostí Philadelphii, druhý nejlepší tým NHL právě po Washingtonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články