Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Pavelec: Ukazuje se, že získat medaili je velmi těžké

Praha – Na mistrovství světa přijel jako dvojka. Během šampionátu si ale Ondřej Pavelec vybojoval post české jedničky a svými výkony národnímu týmu pomohl i v play-off. Avšak ani on nedokázal zabránit dvěma porážkám v klíčových utkáních, které znamenaly, že Češi potřetí v řadě odejdou ze šampionátu s prázdnou. "Chtěli jsme medali, byli bychom za ni rádi, ale bohužel," řekl zklamaně český gólman.

Ondřej Pavelec
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Joel Marklund

Na startu reprezentační kariéry získal brankář Pavelec s českým národním týmem zlato na mistrovství světa v Německu v roce 2010, o rok později bronz v Bratislavě, ale teď se čekání na další cenný kov prodlužuje.

"Když medaile byly, tak si každý myslel, že je to samozřejmost. Ale ukazuje se, jak je těžké je získat. Jsem rád, že jsem u těch medailí byl. Ale konkurence je obrovská. Na druhou stranu i tento turnaj je pro nás všechny výborná zkušenost. I když teď samozřejmě prožíváme zklamání," řekl Pavelec.

Do turnaje vstoupil po vyřazení Winnipegu v prvním kole Stanley Cupu jako dvojka Alexandra Saláka, ale v průběhu druhého zápasu převzal jeho roli. "Když budu mluvit za sebe, tak jsem byl rád, že jsem tady těch čtrnáct dní mohl být. Potom, co jsme vypadli, tak jsem rád, že jsem přijel. Zahrát si doma se nepovede každému. Turnaj byl skvěle zorganizovaný, měli jsme super partu, která si to užila. A doufám, že si to užili i diváci. Škoda, té radosti mohlo být víc," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA - Česko

České hokejisty hnala za úspěchy v zápasech s výjimkou duelu v základní skupině s Francií a souboje o bronz vždy vyprodaná O2 arena. "Je super, že lidé přišli, doufám, že si to užili. Je super vidět, že vám fandí, i když se prohrává. Oni i my jsme chtěli medaili, ta radost by byla samozřejmě větší," řekl sedmadvacetiletý gólman.

Mnohem více než dnešní prohra s USA Pavelce mrzel sobotní semifinálový neúspěch s Kanadou. "Bohužel jsme ale nedali gól. Střely jsme měli, odehráli jsme dobrý zápas, ale nehraje se na střely, ale na góly. A my jsme ho nedali podruhé za sebou. Kluci se snažili, bojovali. Čtvrté místo je šílené. Na druhou stranu z těch top šesti nebo osmi týmů tu medaili může získat kdokoliv. Chtěli jsme ji, byli bychom za ni rádi, ale bohužel," zopakoval.

Američané podle Pavelce předváděli na turnaji výborný hokej. "Jsou to dobří hráči. Vzadu Jones, Faulk a další. Celý turnaj hráli výborně, porazili Finy. Mladí kluci, kteří měli hodně energie, přijeli si zahrát hokej," řekl Pavelec.

Ale i za stavu 0:2 se zápas podle něho dal ještě zlomit. "Kdyby se ve druhé třetině povedlo dát ve čtyřminutové přesilovce gól, zase by to možná vypadalo trošku jinak. Ale třeba také ne. Bohužel bez gólu se ale vyhrát nedá."

Na turnaji patřil mezi hlavní hvězdy USA brankář Connor Hellebuyck, který je trojkou Winnipegu a chytal na farmě v St. John's v AHL. Na šampionátu vyšplhal do čela statistik. "Odchytal dobrý zápas a celý turnaj. Já mu to přeji. Měl dobrou sezonu, výborně chytal na farmě. V play-off byl s námi nahoře, trénoval s námi jako třetí. Pro něj to tady bylo výborné a obrovská zkušenost," dodal Pavelec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články