Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavelec slavil s Winnipegem velké vítězství

Winnipeg (Kanada) - Fanoušci hokejistů Winnipegu se v pondělí dočkali, jejich Jets dosáhli na první výhru v sezoně, když porazili na domácím ledě Pittsburgh Penguins. Velkou měrou se na vítězství 2:1 podílel český brankář Ondřej Pavelec, jenž v zápase čelil devětadvaceti střelám a pouze jednu z nich pustil za záda. "Je to pro nás velké vítězství. Když se podíváte, všude kolem se mluví jen o hokeji. Je to tady už od přesunu mužstva téma číslo jedna," popsal Pavelec.

Ondřej Pavelec
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

"Pro celé město je to velký den. Nesmíme ale polevit, protože teď nás čekají dva důležité zápasy venku, ve kterých bychom chtěli bodovat," uvedla brankářská jednička týmu, který se po minulé sezoně přestěhoval do kanadského města z Atlanty.

"Je to velké vítězství proti jednomu z nejlepších týmů soutěže. Pravdou je, že jim chyběly dvě největší hvězdy (Sidney Crosby a Jevgenij Malkin), přesto tam jsou stále hráči, kteří dokážou být nebezpeční v koncovce a rozhodovat zápasy. I proto jsem rád, že jsme předvedli výkon, abychom takového soupeře dokázali porazit," radoval se Pavelec.

Domácí dali oba góly v povedené první třetině, ve druhém a třetím dějství pak přišly hlavní momenty mladého českého brankáře, jenž několikrát zastavil samostatné úniky soupeře. Překonat jej dokázal ranou od modré čáry jen český obránce Zbyněk Michálek.

Reprezentační gólman dokázal vylepšit dojem z nepříliš vydařeného úvodního zápasu na domácím ledě proti Montrealu, ve kterém nestačil na pět střel (1:5). Pak přišly i porážky v Chicagu (3:4) a také ve Phoenixu (1:4), kde na ledě nebyl. "Vstup do sezony nemáme ideální. Prohrává se a já zatím dostával příliš branek. Ne všechny góly se sice daly chytit, přesto si myslím, že dokážu v zápase zahrát lépe. Sám za sebe mohu říct, že se na ledě cítím skvěle, jen je potřeba, abychom jako tým začali vyhrávat," řekl deníku Sport před nočním zápasem Pavelec.

Po něm se už ale den s datem 17. října 2011 navždy zapsal do klubové historie Jets. Kanadský klub se po dlouhých patnácti letech dočkal vítězství v nejprestižnější hokejové soutěži světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články