Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pavelec pomohl 38 zásahy Atlantě k obratu

New York - Hokejový brankář Ondřej Pavelec přispěl v pondělním utkání NHL 38 úspěšnými zásahy k výhře Atlanty na ledě Floridy 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté ještě v závěru zápasu prohrávali 0:2, ale v předposlední minutě dvěma góly při hře bez brankáře vyrovnali. V penaltovém rozstřelu pak završili obrat úspěšnými nájezdy Bryan Little a Alexandr Burmistrov. Na Pavelce vyzrál pouze v první sérii Mike Santorelli.

Hokejisté Atlanty v předchozích čtyřech utkáních inkasovali 24 branek, ale tentokrát se mohli plně spolehnout na Pavelce. "Udržel je ve hře, dal jim šanci na zvrat. Dělá to pořád," ocenil kouč Floridy Peter DeBoer, který dal potřetí v řadě přednost Scottu Clemmensenovi před Tomášem Vokounem, takže k souboji českých gólmanů nedošlo.

Vokoun, který začal s Panthers nedávno jednat o prodloužení smlouvy, není se současnou situací spokojený. Při svém posledním startu dovedl tým k výhře nad Washingtonem, ale od té doby je náhradníkem. "Trenérovo rozhodnutí mě překvapilo. Dostal jsem vysvětlení, ale nesouhlasím s ním. Moje práce je hrát a trenér je tu od toho, aby rozhodoval. Já to musím přijmout, ať se mi to líbí, nebo ne. Není ale příliš obvyklé, aby gólman nechytal, když minulý zápas vyhrál. Osobně si myslím, že jsem zápas neodehrál špatně. Ale zdá se, že trenér má jiný názor," komentoval situaci před pěti dny Vokoun.

Hokejisté Montrealu ztratili ještě větší náskok. Canadiens si v zápase s Calgary vybudovali v první polovině utkání vedení 4:0, ale soupeře nakonec udolali až 5:4 v prodloužení. Na likvidaci čtyřbrankového manka se jedním gólem podílel i Aleš Kotalík, který tvrdou ranou z mezikruží vstřelil třetí branku týmu. Na straně domácích měli čeští hráči prsty ve třech trefách: Jaroslav Špaček přihrál na dvě, Tomáš Plekanec na jednu.

Slovenský obránce Zdeno Chára vstřelil svůj první hattrick v NHL v kariéře, kterým pomohl Bostonu k vysokému vítězství nad Carolinou 7:0. Na dva góly přihrál kapitánovi Bruins český útočník David Krejčí. "Je příjemné si říct: Dokázal jsem to. Dal jsem hattrick," usmíval se Chára, který hraje v NHL třináctou sezonu. Vedení Caroliny stáhlo z listiny zraněných hráčů Jiřího Tlustého, který kvůli potížím v horní části těla vynechal posledních 14 zápasů. V Bostonu ale ještě nenastoupil.

V souboji dvou nejslabších týmů soutěže uspěli hokejisté New Jersey 5:2 na ledě New Yorku Islanders. I přes vítězství ale zůstávají Devils poslední a na svého soupeře ztrácejí šest bodů. Jednou asistencí přispěl k výhře Devils Patrik Eliáš a ruský útočník Ilja Kovalčuk dal třetí gól ve třetím zápase. Na jednu branku poraženého mužstva přihrál obránce Radek Martínek.

Útočníci Patrick Marleau a Jamie Langenbrunner oslavili shodně tisící utkání v NHL brankou. Marleau pomohl svou trefou k výhře San Jose 4:2 ve Phoenixu, druhý zase zlomil nerozhodný stav a zařídil Dallasu vítězství 2:1 nad Los Angeles.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články