Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pavelec podruhé v NHL vychytal nulu

New York - Český hokejový brankář Ondřej Pavelec ve středu vychytal své druhé čisté konto v sezoně i celkově v kariéře v NHL, čtyřiceti zákroky dovedl Atlantu k výhře 2:0 na ledě Detroitu. Svého prvního gólu v sezoně se dočkal útočník New Jersey Patrik Eliáš, který pomohl k vítězství 3:1 nad Ottawou. Svůj první gól vstřelil ve středu útočník Patrik Eliáš, jenž vynechal začátek sezony kvůli rehabilitaci po dvou letních operacích kyčle a třísel. Lídr New Jersey přispěl k výhře Devils nad Ottawou 3:1, když ve 39. minutě dostal svůj tým do vedení 2:1 a připsal si tak vítěznou branku.

Brankář Pavelec svými zákroky přiváděl domácí hokejisty a skoro dvacet tisíc fanoušků v Joe Louis Areně k šílenství. Už v první třetině na něho mířilo devatenáct střel, český gólman si však se všemi poradil. O góly se postarali v 6. minutě Nik Antropov a v 30. minutě Vjačeslav Kozlov a Thrashers tak ukončili sérii tří porážek. "Byl to skvělý pocit chytat před tolika lidmi. Byli opravdu hodně hluční," řekl k atmosféře v hale Pavelec, jenž si první nulu připsal před dvěma týdny při výhře 7:0 nad Los Angeles.

"V první třetině chytal Pavelec neuvěřitelně, o tom není pochyb. A v dalším průběhu zápasu se snad ještě zlepšoval," poznamenal trenér Atlanty John Anderson k výkonu dvaadvacetiletého rodáka z Kladna, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Eliáš poprvé skóroval

Po návratu na led 6. listopadu vyšel ve čtyřech zápasech bodově naprázdno, v uplynulých třech si připsal pět asistencí, jenže jeho tým třikrát prohrál. Nyní se Eliáš dočkal současně vítězství i prvního gólu, když před brankou ze vzduchu tečoval střelu Andyho Greenea od modré čáry. Radost z Eliáše měli i spoluhráči. "Patrik je pro nás klíčovým hráčem a bylo cítit, že už je trošku nesvůj, když nemohl dát gól. Ale v posledních zápasech hrál výborně a je vidět, jak mu roste sebevědomí. Myslím, že po tomhle gólu mu to začne zase 'lepit' jako dřív," prohlásil kapitán Langenbrunner.

Jediný gól Senators vstřelil další český útočník Milan Michálek, jenž ve 13. minutě svou jedenáctou trefou v sezoně vyrovnal na 1:1. Nikdo další ale Martina Brodeura v brance Devils nepřekonal.

Krejčí rozhodl o vítězství Bostonu

Čtvrté vítězství v řadě vybojovali hokejisté Bostonu, kteří zvítězili v Minnesotě 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující penaltu proměnil ve čtvrté sérii závěrečného rozstřelu český útočník David Krejčí. Naopak Petr Sýkora a Martina Havlát na druhé straně v dresu Wild chyběli kvůli zranění. Bruins v Minnesotě zakončili úspěšnou čtyřzápasovou sérii po hřištích soupeřů, z něhož vytěžili plný počet osmi bodů.

Další povedený výkon předvedl český brankář Tomáš Vokoun, jenž v duelu s New Yorkem Rangers vychytal pro Floridu alespoň bod za prohru 1:2 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel rozhodl nováček P.A. Parenteau, který v nájezdech zajistil Rangers vítězství už podruhé během dvou týdnů.

Chicago i Nashville pokračují ve vítězných sériích

Skvělou premiéru v dresu Chicaga prožil slovenský útočník Marián Hossa. V létě podepsal s Blackhawks velkolepý dvanáctiletý kontrakt na téměř 70 milionů dolarů, jenže vzápětí podstoupil operaci ramene a prvních osm týdnů sezony vynechal. Dlouhé čekání na první zápas si ale ve středu bohatě vynahradil. Dvěma góly se totiž podílel na výhře nad San Jose 7:2. Chicago si tak připsalo už osmé vítězství v řadě a upevnilo si pozici na prvním místě tabulky Centrální divize.

O pět bodů méně má Nashville, jenž porazil 4:3 v prodloužení Colorado a prodloužil svou vítěznou sérii na sedm zápasů. Avalanche k zisku bodu pomohl i Milan Hejduk, jenž vstřelil gól a na další přihrál.

Svým sedmnáctým gólem v sezoně přispěl Alexander Ovečkin k výhře Washingtonu nad Buffalem 2:0. Ruský kanonýr v 7. minutě otevřel skóre zápasu, závěrečné minuty ale sledoval pouze na televizní obrazovce v kabině. V 44. minutě totiž za zákrok u hrazení na Patricka Kaletu inkasoval trest do konce utkání a své spoluhráče odsoudil k pětiminutovému oslabení. Capitals, kteří v poslední době právě v třetí třetině několikrát ztratili dobře rozehraný zápas, přesilovku soupeře přežili a následně přidali druhý pojišťovací gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články