Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Pavelec musel kvůli kolenu na operaci, za Winnipeg už si možná nezachytá

Winnipeg (Kanada) – Když byl v lednu povolán z farmy a Winnipeg s ním v bráně začal vítězit, zdálo se, že se vše obrací k lepšímu. Situace Ondřeje Pavelce u Jets se ale opět zkomplikovala. Český gólman je po operaci kolena a je možné, že v této sezoně NHL si už nezachytá. Velký otazník visí rovněž nad jeho budoucností v kanadském celku.

Ondřej Pavelec
zdroj: Reuters autor: Bruce Fedyck

Původně přitom nemělo jít o vážné zranění, nakonec však musel devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 na operaci. "Všechno šlo dobře. U hráčů je následná pauza dva až tři týdny, ale on je brankář, takže těžko říct, jak dlouho bude chybět. Mohou to být dva týdny, mohou být čtyři," řekl trenér Paul Maurice.

Pro Pavelce je to další špatná zpráva v sezoně, která pro něj rozhodně není ideální. Na začátku ročníku jej Jets poslali na farmu a rozhodli se vsadit na dvojici Connor Hellebuyck, Michael Hutchinson. V polovině ledna však českého gólmana, jemuž po sezoně s klubem skončí smlouva, povolali zpět. V následných osmi zápasech pomohl Pavelec týmu ke čtyřem výhrám a před měsícem v duelu proti Minnesotě se zranil.

Pokud se nestihne uzdravit do konce sezony, je možné, že zápas proti Minnesotě byl jeho poslední ve Winnipegu, kde byl od roku 2011 jedničkou.

"Počkal bych na to, až to bude definitivní, a pak vám odpovím," řekl Maurice na dotaz, zda se Pavelec po sezoně stane volným hráčem a klub opustí. Nevyloučil, že se český gólman ještě stihne uzdravit a pomůže týmu v boji o postup do play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články