Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Pavelcův Winnipeg podlehl Floridě, Prospal přispěl k výhře Columbusu

Sunrise/New York (USA) - Hokejisté Floridy zvítězili v pátečním utkání NHL nad Winnipegem 2:1 a upevnili si vedení v tabulce Severovýchodní divize. Zvýšili tak svůj náskok před druhým Washingtonem na 3 body, třetí Winnipeg ztrácí pět bodů. Útočník Václav Prospal se v pátečním utkání podílel jednou asistencí na výhře Columbusu v Anaheimu 3:2 v prodloužení. Columbusu tak pomohl ukončit sérii šesti porážek.

Hokejista Floridy Samuelsson u branky Winnipegu
zdroj: ČTK/AP autor: Lynne Sladký

Po dvou výhrách na hřištích soupeřů tentokrát zůstal český gólman Ondřej Pavelec pouze na střídačce a v brance Jets dostal příležitost Chris Mason. Pětatřicetiletý veterán chytil 28 z 30 střel, porážce svého týmu však nezabránil.

Selänneho dělí od Jágra už jen tři góly

Útočník Václav Prospal se v pátečním utkání NHL podílel na výhře Columbusu v Anaheimu 3:2 v prodloužení. Na začátku třetí třetiny přihrál na vyrovnávací gól na 2:2, o vítězství Blue Jackets rozhodl ve čtvrté minutě nastaveného času svou druhou trefou v utkání Derick Brassard. Columbus tak ukončil sérii šesti porážek, když vyhrál poprvé od 17. ledna. Oba góly Anaheimu vstřelil finský útočník Teemu Selänne, jenž si připsal svůj 654. a 655. zásah v kariéře a už jen tři góly ho dělí od historicky nejlepšího evropského střelce v NHL Jaromíra Jágra.

Teemu Selänne
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Pátou prohru v řadě utrpěl ještě donedávna vedoucí celek celé ligy Chicago, které podlehlo 1:3 na ledě Calgary. Rozdílový druhý gól vstřelil minutu před koncem druhé třetiny v přesilové hře Jay Bouwmeester, když na trestné lavici seděl Michael Frolík po faulu vysokou hokejkou.

Naopak páté čisté konto v sezoně a jednadvacáté v kariéře vychytal slovenský gólman Jaroslav Halák ze St. Louis, které porazilo Los Angeles 1:0. Halák zastavil všech 22 střel, jediný gól zápasu dal ve 29. minutě Jamie Langenbrunner.

Prvním gólem po více než dvou letech oslavil jubilejní 600. zápas v NHL obránce Mark Eaton z New York Islanders. Čtyřiatřicetiletý zadák, který naposledy skóroval 28. listopadu 2009 ještě v dresu Pittsburghu, svou trefou rozhodl o výhře v Ottawě 2:1 v prodloužení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články