Následuje
Polsko - Česko

Paterův gól proti Zlínu neměl platit. Hradila čeká trest

Praha – Přiznaný gól Pavla Patery z nájezdu, který rozhodl o vítězství Olomouce nad Zlínem, podle komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje neměl platit. Sudímu Renému Hradilovi, který je za rozhodnutí odpovědný, zrušila delegaci k utkáním do reprezentační přestávky a nejpozději do 4. listopadu upřesní trest.

Pavel Patera
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Patera při posledním nájezdu třetí série za stavu 2:2 udělal kličku brankáři Liboru Kašíkovi a při zakončení byl faulován. Sudí přiznali Olomouci gól. Zlín v pondělí zaslal komisi rozhodčích a řediteli extraligy proti tomuto rozhodnutí stížnost.

"Stížnost posoudila komise jako oprávněnou, protože gól po faulu brankáře Libora Kašíka na protihráče Pavla Pateru, provádějícího samostatný nájezd, byl uznán chybně. V souladu s pravidly měl být Kašíkovi uložen dvouminutový trest a samostatný nájezd měl být opakován," uvedl svaz.

Podle pravidel se takto postupuje, pokud se brankář napoprvé při samostatném nájezdu dopustí faulu a není vstřelen gól. Na trestnou lavici odchází jiný hráč mužstva. Pokud se faulu při stejném samostatném nájezdu dopustí podruhé, rozhodčí mu uloží osobní trest a na trestnou lavici odchází znovu jiný hráč mužstva a nájezd se opět opakuje. Gól je uznán až v případě, že se brankář dopustí faulu při stejném samostatném nájezdu potřetí a není vstřelen gól.

"Přijali jsme to s tím, že u pana Hradila je to už jeho druhá hrubá chyba. Nešlo o to, že posoudil špatně zákrok. V podstatě se jedná o neznalost pravidel. Určitě se k tomu ještě vedení klubu vyjádří. Nikde není dáno, že bychom získali tento bod. Byl nám upřený. V dlouhodobé soutěži se to stává. Nejhorší by bylo, kdyby nám v konečném součtu tento bod chyběl," řekl asistent trenéra hokejistů Zlína Juraj Jurík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy