Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Patera nesmí hrát ještě v dalších třech zápasech

Praha - Kapitán hokejového Kladna Pavel Patera bude podle rozhodnutí disciplinární komise Asociace profesionálních klubů chybět svému týmu v  extralize ještě v dalších třech zápasech. Celkem tak vynechá od svého provinění v domácím utkání 27. kola proti Karlovým Varům pět utkání. Nejproduktivnější hráč týmu Geus Okna po vypršení základní hrací doby nejprve dostal za protesty desetiminutový trest. Poté Patera na protest hodil hokejkou, za což byl vyloučen do konce utkání, a po hrubých vulgárních urážkách rozhodčích dostal trest ve hře.

Patera inkasoval v zápasu proti Karlovým Varům celkem 55 trestných minut a sečetly se mu navíc prohřešky v sezoně. V druhém kole už byl totiž vyloučen do konce utkání na ledě Plzně, takže v pátek v Plzni měl automaticky zastavenou činnost za druhý vyšší trest v ročníku. V neděli v Českých Budějovicích pak vešlo v platnost automatické zastavení činnosti za trest ve hře, po kterém hráč nesmí nastoupit minimálně v jednom utkání.

Disciplinární komise dnes Paterovi zastavila činnost nepodmíněně na čtyři utkání s platností od 28. listopadu do 8. prosince. Kladnu tak bude chybět ještě v úterní předehrávce 31. kola na ledě Vítkovic, v pátečním duelu 30. kola proti Kometě Brno a v úterý 8. prosince v předehrávce 35. kola na ledě Zlína.

Patera je hlavním lídrem aktuálně předposledního týmu extraligy. V této sezoně si připsal v 27 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články