Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Pastrňák zářil. Nastřílel hattrick a vrátil se do čela tabulky střelců

Další gólová exploze. David Pastrňák nastřílel proti Montrealu hattrick a dovedl své bostonské spoluhráče k triumfu 4:1. Pro českého útočníka jde už o čtvrtý třígólový příděl v sezoně. Pastrňák skóroval po čtyřech zápasech a vede tabulku střelců NHL.

David Pastrňák
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Pastrňák poslal Boston do vedení v sedmé minutě, když využil výborné práce Brada Marchanda, který na sebe navázal tři protihráče a našel českého kanonýra před brankou. Druhý gól přidal Pastrňák v přečíslení dva na jednoho, které po přihrávce Seana Kuralyho zakončil forhendovým blafákem.

Osmý hattrick v kariéře v NHL dovršil v 35. minutě v přesilové hře čtyř proti třem. Prostřelil přesouvajícího se brankáře Careyho Priceho poté, co odpálil puk přímo na jeho hokejku Jeff Petry. Pastrňák si polepšil na 81 bodů z 58 utkání a posunul se na druhé místo produktivity před Connora McDavida z Edmontonu. Na vedoucího Leona Draisaitla, dalšího hráče Oilers, ztrácí osm bodů.

Pastrňák poprvé v kariéře překonal hranici 40 gólů. Vylepšil si osobní rekord z minulé sezony, kdy nastřílel 38 branek v 66 zápasech. S 81 body vyrovnal své maximum ze stejného ročníku. "Tohle jsem dokázal poprvé v kariéře, takže jsem nadšený, ale bez spoluhráčů bych to nikdy nezvládl. Patří jim velký dík," řekl Pastrňák.

"Přijde mi, že má všechno. Je rychlý, má výbornou střelu a je šikovný. Jeho řada je prostě výborná, perfektně se doplňují a jsou schopni se najít v jakékoli pozici. Příště proti nim musíme hrát lépe a nepouštět je do tolika šancí," prohlásil na adresu českého útočníka a jeho spoluhráčů z první formace Bostonu Marchanda a Patriceho Bergerona obránce Montrealu Marco Scandella.

Boston v klasické bitvě dvou týmů Original Six vyhrál nad Montrealem potřetí v řadě. Bruins napravili zaváhání z nedělního duelu na ledě posledního Detroitu, kde podlehli 1:3. Zvítězili posedmé z posledních osmi zápasů a v čele NHL unikli druhé Tampě Bay na rozdíl tří bodů.

Canadiens po předchozí sérii tří vítězství neuspěli podruhé za sebou a na Toronto, které aktuálně drží poslední postupové místo ve Východní konferenci, ztrácejí nadále šest bodů.





V brance Flames se potřetí v řadě představil David Rittich, jeho 28 zásahů ale Calgary k třetí výhře za sebou nepomohlo. Inkasoval čtyřikrát, pátý gól dali Kings do prázdné branky při power-play. Los Angeles přerušilo sérii pěti zápasů bez výhry, ale stále zůstávají na posledním místě v Západní konferenci.



Čtvrtý tým Západní konference Vancouver porazil díky výbornému výkonu brankáře Jacoba Markströma Chicago 3:0. Švédský gólman pochytal všech 49 střel hráčů Blackhawks a dovedl Vancouver k druhé výhře za sebou.



Před utkáním byli oceněni bývalí útočníci Daniel a Henrik Sedinové, jejichž čísla 22 a 33 Canucks slavnostně vyřadili. Po 17 sezonách v dresu Vancouveru oba švédští bratři před dvěma roky ukončili kariéru.

Výsledky NHL:

Boston - Montreal 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky: 7., 25., 36. Pastrňák, 60. Bergeron - 25. Scandella. Střely na branku: 38:29. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. T. Rask, 3. Marchand (všichni Boston).

Vancouver - Chicago 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 16. Horvat, 27. Gaudette, 58. B. Sutter. Střely na branku: 20:49. Diváci: 18 871. Hvězdy zápasu: 1. Markström, 2. B. Sutter (oba Vancouver), 3. P. Kane (Chicago).

Los Angeles - Calgary 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Branky: 33. Toffoli, 33. Wagner, 42. MacDermid, 56. J. Carter (Frk), 60. S. Walker - 44. a 57. E. Lindholm, 32. Backlund. Střely na branku: 33:38. David Rittich odchytal za Calgary 56:24 minuty, inkasoval čtyři branky z 32 střel a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. MacDermid, 2. Petersen, 3. M. Roy (všichni Los Angeles).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články