Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pastrňák nepolevuje, gólem načal obrat Bostonu. Krejčí přihrál na vítězný gól

David Pastrňák odstartoval gólem ve třetí třetině obrat Bostonu, který porazil v nedělním utkání NHL doma Montreal 3:1. Havířovský rodák si 25. gólem sezony upevnil vedení v tabulce střelců. Tolik branek vstřelil v úvodních 27 utkáních naposledy Jaromír Jágr v sezoně 1996/97. Na rozdílový gól přihrál David Krejčí.

David Pastrňák se raduje z branky proti Montrealu
zdroj: USA Today Sports autor: Bob DeChiara

Pastrňák řídil před pěti dny v Montrealu druhým hattrickem v sezoně debakl 8:1, v odvetě se ale Boston nemohl až do 47. minuty prosadit.

Jeho nemohoucnost prolomil až český hráč, který převzal na útočné modré čáře puk a z pravého kruhu se trefil přesně do horního růžku.

"Jedním okem jsem viděl obránce, jak se ke mně blíží, a puk směřoval (po přihrávce o mantinel) do středu. Tak jsem vypálil, to byla jediná myšlenka, která mě v tu chvíli napadla," řekl Pastrňák.

Český útočník vede tabulku střelců o pět branek před Alexandrem Ovečkinem. Zůstává ale nohama na zemi. "Pro mě se nic nemění. Sklopím hlavu a půjdu zase makat," podotkl.

Trenér Bostonu Bruce Cassidy přiznal, že takovou formu Pastrňáka před sezonou nečekal. "Samozřejmě jsem věděl, že David může dát hodně gólů. Ale že jich bude mít 1. prosince už 25, by mě nenapadlo. Možná jich mohl mít i třicet, několikrát ho o gól okradli, ale nemyslím si, že by nějaké branky dostal zadarmo," prohlásil.

Krejčí přihrál v přesilové hře Davidu Backesovi, který střelou z mezikruží otočil v 51. minutě skóre. Jake DeBrusk zpečetil sedmou výhru Bostonu v řadě, na kterou se ale vedoucí tým NHL na rozdíl od minulého vzájemného zápasu více nadřel.

"Mají dobrý tým. Velmi rychlý a dnes hráli opravdu dobře. Ale drželi jsme se své hry a věřili jsme, že nějaký gól dáme," řekl Pastrňák.

Montreal navzdory solidnímu výkonu prohrál poosmé za sebou. "Hráli jsme dobře v obraně, moc jsme jim toho nedovolili. Bylo vidět, že jsou z toho frustrovaní. Ale vydrželi jsme jen 45, 46 minut," uvedl trenér kanadského klubu Claude Julien.

Mikko Koivu ozdobil svůj jubilejní tisící zápas v NHL gólem v rozstřelu, kterým rozhodl o domácí výhře Minnesoty 3:2 po nájezdech nad Dallasem.

Finský útočník, který spojil celou dosavadní kariéru s Wild, připravil i první branku zápasu. Hosté otočili, ale v 58. minutě vyrovnal Zach Parise.

"Je to jen jeden zápas, ale pro mě určitě výjimečný. Člověk chtěl hrát dobře a vyhrát, ale nebylo jednoduché se soustředit jen na hru. V rozstřelu jsem zvolil to, co mi jde," řekl Koivu, který uspěl ve čtvrté sérii s bekhendovým zakončením.

"Ani nevím, proč jsem ho vybral. Původně jsem to neměl v plánu, protože se v rozstřelu neprosadil asi dva roky. Ale byl to jeho den," řekl trenér Minnesoty Bruce Boudreau. V dresu poražených nebodoval Radek Faksa ani Roman Polák.

Úderná dvojka Edmontonu Connor McDavid a Leon Draisaitl zařídila výhru 3:2 ve Vancouveru. Oba už překonali jako první v sezoně hranici 50 bodů.

Draisaitl otočil dvěma góly stav z 1:2, McDavid si připsal dvě přihrávky a vede produktivitu soutěže s bilancí 19 branek a 32 asistencí. Německý útočník má o gól méně (18+32). Pastrňák je čtvrtý (25+17).

Výsledky nedělních utkání NHL:

Minnesota - Dallas 3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 33. Fiala, 58. Parise, rozhodující nájezd Koivu - 36. J. Klingberg, 55. Comeau. Střely na branku: 29:28. Diváci: 17 096. Hvězdy zápasu: 1. Koivu, 2. Parise, 3. Fiala (všichni Minnesota).

Boston - Montreal 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Branky: 47. Pastrňák, 51. Backes (Krejčí), 54. DeBrusk - 2. Armia. Střely na branku: 34:29. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. T. Rask, 2. Backes, 3. Pastrňák (všichni Boston).

Vancouver - Edmonton 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: 16. Boeser, 33. Leivo - 34. a 41. Draisaitl, 10. J. Archibald. Střely na branku: 31:28. Diváci: 18 871. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl (Edmonton), 2. Leivo (Vancouver), 3. McDavid (Edmonton).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články