Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pastrňák je v čele ankety Zlatá hokejka, může se stát nejmladším vítězem

Praha - V anketě Zlatá hokejka drží průběžné vedení dvacetiletý útočník David Pastrňák z Bostonu. V hlasování zatím vede s 637 body před dalším útočníkem Jakubem Voráčkem z Philadelphie, který má o 96 bodů méně. Jaromír Jágr z Floridy, obhájce prvenství a držitel rekordních dvanácti ocenění pro nejlepšího českého hokejistu sezony, je na šestém místě s 269 body.

Sport
zdroj: ČT4

Pastrňák je aktuálně nejproduktivnějším českým hráčem v NHL. Nasbíral v 59 zápasech 55 bodů za 26 branek a 29 asistencí, což jej řadí celkově na 26. pozici. Mezi kanonýry se dělí o 19. místo.

Pokud by Pastrňák udržel své postavení i po třetím kole hlasování, stal by se v 21 letech nejmladším vítězem. Jako dvaadvacetiletí triumfovali brankář Dominik Hašek v roce 1987 a obránce Miloš Holaň o šest let později.

V první desítce po prvním kole je sedm hráčů z NHL, dva z Kontinentální ligy a uzavírá ji střelec Dominik Kubalík z extraligové Plzně. Na triumf v minulosti dosáhli vedle Jágra také průběžně druhý Voráček (v roce 2015) a čtvrtý David Krejčí z Bostonu (2013). Nejvýše postaveným hráčem působícím v Evropě je na třetí pozici centr Jan Kovář z ruského Magnitogorsku.

Uzávěrka druhého kola hlasování zástupců Českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentace, mládežnických výběrů i klubů nejvyšší soutěže a novinářů bude 22. května po mistrovství světa ve Francii a v Německu. Do třetího kola postoupí nejlepší desítka, v níž o konečném pořadí rozhodne další hlasování do 12. června. Body z úvodních dvou kol se započítávat nebudou. Výsledky budou vyhlášeny v úterý 20. června v Praze.

Výsledky 1. kola ankety Zlatá hokejka 2017:

První kolo ankety Zlatá hokejka 2017 (49. ročník): 1. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 637 bodů, 2. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL) 541, 3. Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk/KHL) 326, 4. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 308, 5. Radim Vrbata (Arizona Coyotes/NHL) 283, 6. Jaromír Jágr (Florida Panthers/NHL) 269, 7. Michael Frolík (Calgary Flames/NHL) 157, 8. Pavel Francouz (Traktor Čeljabinsk/KHL) 147, 9. Martin Hanzal (Arizona Coyotes/NHL, Minnesota Wild/NHL) 136, 10. Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň) 96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články