Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Parta hokejových nadšenců z Portugalska si zahrála v Praze, sní o domácí ledové ploše

Praha - Portugalsko v oficiálním hokejovém žebříčku nenajdete, protože v zemi není ani jedna stálá ledová plocha. Přesto tam několik desítek nadšenců hokej hraje a jejich výběr se poprvé představil v Česku.

Je nám líto, video expirovalo.
V Česku se představil portugalský hokejový výběr

Portugalský hokej se rozvíjí od roku 1996, kdy se začalo hrát na ledové ploše v nákupním centru ve městě Viseu. Už několik let ale žádné trvalé hřiště neexistuje a o rozvoj portugalského hokeje se stará parta nadšenců kolem Mauricia Xaviera. 

"Odmalička chci hrát hokej a přestože jsem Portugalec, sním o trvale fungující ledové ploše a o zlepšení portugalského hokeje," říká předseda portugalského hokejového svazu Xavier.

Portugalce posílil pro první utkání v Čechách Mat de Melo, který má zkušenosti s univerzitním hokejem v zámoří a rok strávil v Nizozemsku mezi profesionály.

"Od sedmi let jsem hrál hokej v Americe a pak také v Nizozemsku. Snažím se předat mladším spoluhráčům zkušenosti a zlepšit portugalské povědomí o hokeji," přeje si de Melo. Portugalci v Praze Na Františku prohráli - výběr Českých lvů je porazil 2:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články