Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubický trenér Hynek: Byli jsme jen šťastnější, nikoli lepší

Pardubice - Pardubický útočník Daniel Rákos ve čtvrtfinálové sérii s Vítkovicemi strážil a vyváděl z míry hvězdy soupeře Viktora Ujčíka a Jiřího Burgra a nakonec se stal hlavním hrdinou rozhodující sedmé bitvy. Využil Burgrovy chyby a ránou v 55. vteřině prodloužení posunul Pardubice do semifinále. Východočeši čtyřikrát prohrávali a vždy dokázali srovnat. Podle trenéra Pardubic Pavla Hynka nezvítězilo lepší, ale šťastnější mužstvo.

Trenér Hynek ocenil hru obou mužstev. "Nemyslím si, že bychom byli lepším týmem, možná šťastnějším. Čtyřikrát jsme prohrávali, dotahovali jsme. Zlatý gól v prodloužení je už více o štěstí. Tentokrát se přiklonilo k nám," řekl s pokorou Hynek.

Rákos měl v rozhodujícím okamžiku celé série čas a prostor zamířit a trefil přesně pravý horní roh branky Romana Málka. "Vítkovice udělaly chybu a já stál ve správný čas na správném místě, abych ji mohl využít. Jirka Burger měl puk a nevím, proč ho takhle odhodil, když měl čas. Dal mi to přímo na hokejku," vracel se čtyřiadvacetiletý Rákos k klíčovému okamžiku. Když získal puk, nic nevymýšlel. "Já většinou vždycky strašně moc přemýšlel a nic z toho nebylo. Tak jsem zkusil nepřemýšlet. A takhle to dopadlo," usmíval se.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Vítkovice

Lídr Vítkovic Burger, který si v sérii připsal devět bodů za tři branky a šest asistencí, nakonec nechtěně přispěl k postupu soupeře. "Čekal jsem, že na mě bude startovat bek, tak jsem to chtěl protečovat ze třetiny a nečekal jsem, že tam jsou pardubičtí hráči. Bohužel tam byli." "Je to obrovská škoda, když v sedmém zápase venku čtyřikrát vedeme a soupeř čtyřikrát vyrovná. Navíc půl minuty před koncem. V prodloužení to dopadlo tak, jak to dopadlo," řekl zklamaný Burger.

Ostravané trefili ještě v power play tyčku po střele Petera Húževky a pak při tlaku domácích inkasovali. Před prodloužením bylo v kabině Vítkovic ticho a kouč Mojmír Trličík se snažil tým přesvědčit zpět k pozitivnímu myšlení. "Snažili jsme se na to nemyslet a jít s čistou hlavou do prodloužení. Věřit, že vítězný gól dáme my. Prodloužení netrvalo ani minutu...," doplnil Burger.

Gólman Roman Málek dosavadní čtyři série proti Pardubicím (dvakrát v dresu Slavie, jednou v barvách Plzně a loni s Vítkovicemi) vyhrál, až nyní byl na straně zklamaného týmu. "Nedá se popsat, co člověk cítí. Byli jsme nějakých 32 vteřin od toho, abychom slavili my, bohužel jsme dali tyčku do prázdné brány. Já už jsem to jednou zažil, že jsme dali v power play tyčku a pak jsme dostali gól. Je to strašná smůla," prohlásil Málek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články