Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubické trápení proti Boleslavi pokračuje, Bruslaři rozhodli třemi góly v první třetině

Pardubice asi nemají momentálně v extralize méně oblíbeného soupeře než Mladou Boleslav. Dynamo prohrálo už devátý vzájemný zápas za sebou, naposledy Středočechy porazilo v lednu 2018. Bruslaři rozhodli o svém vítězství už v první třetině, kdy proměnili dvě přesilovky a odskočili do vedení 3:0. Pardubice už jen snížily zásluhou Camary a Tybora a prohrály na ledě soupeře i šestý zápas v sezoně.

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví branku
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Rozhodla první třetina, ve které jsme dali tři rychlé góly. Zbytek zápasu jsme pak už tahali za kratší konec. Pardubice nás už přehrávaly a my jsme vyhráli hlavně díky našemu gólmanovi," řekl útočník Jakub Strnad po zápase.

"I taková výhra je důležitá pro psychiku do dalších bojů. Máme tři výhry v řadě a můžeme jít pozitivně dál," doplnil.

Hosté nasadili do brankoviště poprvé zámořskou posilu Daniela Vladaře. První větší práci měl ale jeho protějšek Růžička, který po šesti minutách hry s námahou vytěsnil mimo tři tyče Kolářovu dělovku.

Jako první ale inkasoval brankář Pardubic, když se v polovině první třetiny prosadil z dorážky Strnad.

A za dvě minuty bylo v domácích řadách ještě veseleji, když na 2:0 zvýšil v první domácí přesilovce Zbořil a vzápětí druhou početní výhodu proměnil ve třetí gól Zohorna.

"Odstartovali jsme dobře, ale bohužel jsme z žádné šance nedali gól. A pak to tam domácím najednou napadalo," řekl Vladař, který si nakonec připsal jen 14 úspěšných zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Hosté se první gólové radosti dočkali v polovině zápasu, kdy Kolář "napálil" před brankou clonícího Camaru, od nějž doputoval puk do branky.

O minutu později jel sám na Vladaře nejlepší domácí střelec Šťastný, ale mezírku mezi betony brankáře Dynama nenašel. Hosté v závěru třetiny nevyužili minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku.

V první polovině třetí třetiny měly mírnou herní převahu Pardubice, ale domácí zkušeně bránili dvoubrankový náskok. A to až do 55. minuty, kdy snížil na rozdíl jediné branky Tybor.

Vyrovnat se ale již hostům i přes enormní snahu nepodařilo ani v power-play, kterou navíc zkrátilo vyloučení Claireauxe.

"Pro nás to byl smolný zápas, který nám utekl v první třetině. Pak už nemáme klukům moc co vytknout, následovalo výborných čtyřicet minut. Myslím, že jsme byli i lepším týmem. Ale bohužel jsme zklamali v koncovce," řekl trenér Dynama David Havíř.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. J. Strnad (Šidlík, Cienciala), 12. A. Zbořil (Bernad), 14. R. Zohorna (Šťastný, Ševc) - 30. Camara (J. Kolář), 55. Tybor (J. Kolář). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Pardubice: Vladař - J. Kolář, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara Paulovič, Rohlík, Blümel - Zeman, Anděl, Kusý. Trenér: Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články