Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubická premiéra vede Draisaitla do Brna, Liberec přivítá Vítkovice

Praha - Osmatřicáté kolo nabídne mnoho dopředu nečitelných soubojů. Vedoucí Liberec přivítá hokejisty Vítkovic, kterým se sice tolik nedaří, zato však nemají na ledě favorita co ztratit. Důležitým bude toto kolo i pro Pardubice, na jejichž lavičce se poprvé představí Peter Draisaitl. Jeho svěřenci změří síly s Kometou Brno, která v minulém kole vybouchla se Spartou.

18:05 Liberec - Vítkovice

Vedoucí Liberec hostí Vítkovice. Ty jsou ve výrazně odlišné pozici - momentálně by se jich netýkaly vyřazovací boje. "Boj o desítku pokračuje a body z Liberce by byly hodně cenné. Je to lídr tabulky, nejlepší tým extraligy a tím pádem i nejtěžší soupeř. Dá se říct, že my v Liberci nemáme co ztratit ani pokazit, můžeme jen překvapit a získat. A s tím tam také jedeme, chceme se pokusit Liberec i přes jeho fazonu zaskočit a urvat nějaké bodíky," řekl trenér hostů Ladislav Svozil.

17:00 Třinec - Mladá Boleslav

Třinec je přes všechny možné rošády nadále jen na hranici desítky. Z duelu proti Mladé Boleslavi jsou pro vicemistra tři body skoro nutností, což se ve světle čísel nejeví jako nesplnitelný úkol: Oceláři na vlastním ledě Středočechy zdolali devětkrát z posledních deseti utkání.

"Body teď potřebujeme sbírat pravidelně bez ohledu na to, proti komu hrajeme. Když navážeme na výkon s Plzní, kde jsme z hlediska bojovnosti i nasazení odvedli dobrou práci, můžeme být znovu úspěšní," řekl trenér Ocelářů René Mucha, který s kolegou Jiřím Dopitou musí oželet zraněného Krepse a rekonvalescenta Rákose.

Mladá Boleslav po návratu kapitána Davida Výborného do sestavy naplno bodovala ve dvou zápasech za sebou, což se jí povedlo naposledy na začátku druhé poloviny listopadu. "Naše výkony mají poslední tři zápasy stoupající tendenci. Zlepšily se nám i přesilové hry," řekl trenér Marian Jelínek. Poprvé od odchodu z Třince se domácím postaví útočník Klepiš.

17:30 Litvínov - Olomouc

Poslední Litvínov přivítá Olomouc. Šestí Hanáci odcházeli z ledu Vervy po návratu mezi elitu ve všech třech případech poražení. Ke změně má pomoci nová ofenzivní posila Skladaný. "Bodově ani herně se nám poslední zápasy venku moc nevydařily. Částečně to bylo způsobeno i kvalitou soupeřů jako v posledním případě Liberce, ale víme, že potřebujeme přidat," řekl olomoucký asistent Jan Tomajko.

17:30 Plzeň - Zlín

Zlín v minulém kole porazil extraligového lídra Liberec a naprázdno by se nechtěl vracet ani z Plzně. Škoda dvakrát za sebou nebodovala, když s Mladou Boleslaví a Třincem prohrála shodně 1:3. Se Zlínem završí Západočeši třízápasovou sérii před svými diváky.

"Poslední výsledek potvrdil, že jsme se dostali do psychické pohody. Podařilo se nám vylepšit hru v defenzivě, kombinační souhru a hráči mají s postupem do horních pater tabulky i potřebnou sebedůvěru. Do Plzně jedeme ale s pokorou," uvedl zlínský kouč Rostislav Vlach. Otazník visí nad startem obránce Horáka a útočníka Kubiše.

18:00 Kometa Brno - Pardubice

Kometa v posledních dvou zápasech, které shodně odehrála venku, nebodovala. V úterý si navíc odvezla debakl ze Sparty a týmem zacloumala hrůzostrašná první třetina, kterou Sparta vyhrála 6:0. "Dopouštěli jsme se hrubých chyb v defenzivě, tak nevydařenou třetinu jsem v kariéře nezažil. Prohru jsme si podrobně rozebrali a už se k ní nebudeme vracet. Chceme se nyní rehabilitovat před domácími diváky, což předpokládá u každého hráče výkon na 110 procent," řekl trenér Brňanů Alois Hadamczik.

"Fakt, že Pardubice přijedou do Brna s novým trenérem, neřešíme," prohlásil Hadamczik, který postrádá zraněné obránce Hanzlíka a útočníky Čermáka s Ostřížkem. V tabulce ztrácí Kometa nadále čtyři body na šestou Olomouc. "Pokud chceme bojovat o šesté místo, zápas s Pardubicemi prostě musíme doma zvládnout," zdůraznil jeho asistent Karel Beran.

Pardubický kouč Draisaitl, jenž začal sezonu na střídačce východočeského rivala Hradce Králové, poprvé pracoval s mužstvem v úterý. "Není moc času a není to jednoduché. Hráčům nadhodíme nějakou strukturu, něco, čeho se mohou držet a v čem se budou cítit bezpečně. Začali jsme v obranném pásmu, probrali všechny tři zóny, samozřejmě také přesilovky a oslabení. Informací na hráče bylo dost, uvidíme, jak se s tím vypořádají," nastínil Draisaitl, na čem stihl s novými svěřenci pracovat.

Dynamo inkasovalo 109 branek, za 37 odehraných zápasů jsou na tom hůř jen Karlovy Vary (116). "Ten problém je v celé pětce. V dnešním hokeji nemůžeš ve třech bránit, aby dva zbývající stáli na červené. To nefunguje, je to o všech hráčích. Tu defenzivní stránku je třeba ustát, nedělat přitom zbytečné fauly, tam mají hráči velké problémy," připustil Draisaitl.

18:00 Hradec Králové - Karlovy Vary

Čtvrtý Hradec Králové hostí předposlední Karlovy Vary. Zatímco Mountfield směřuje za jistotou účasti ve čtvrtfinále play-off a na sedmou Kometu má k dobru osm bodů, Energie má jen o bod více než poslední Litvínov a osm bodů ztrácí na předkolo vyřazovacích bojů.

"Jsme si vědomi toho, proti komu nastoupíme. Jsme v situaci, v jaké jsme, a naším cílem je bodovat v každém utkání. Nemůžeme se dívat na to, s kým hrajeme, i když respektujeme sílu soupeře i to, že jsou v horní části tabulky," řekl asistent karlovarského trenéra Karel Mlejnek.

18:30 Sparta - Chomutov

Sparta dokázala vyhrát devět z posledních 11 utkání, pokaždé navíc uzmula plný bodový zisk a i díky tomu má na třetí Plzeň již sedmibodový náskok. "Zápasy s Chomutovem jsou vždy velice těžké a ani tentokrát tomu nebude jinak. Chtěli bychom navázat zejména na vynikající první třetinu s Kometou a opět dostat soupeře pod tlak. Čeká nás duel před zaplněnou arénou a my chceme fanouškům nabídnout pohledný hokej a vítězství," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták. Na marodce jsou Barinka a Cingel, nejistý je start Pecha s Piskáčkem.

Díky akci Sparta vzdává hold by do O2 areny měla zavítat nejvyšší návštěva od přestěhování z Holešovic. Klub předpokládá, že by mohlo dorazit až 15 tisíc diváků. "Jsme rádi, že letos můžeme tento projekt uspořádat už posedmé a opět se vším, co ho doprovází. Je to něco, co k nám patří," uvedl předseda představenstva Petr Bříza.

Chomutov prohrál šest z minulých sedmi utkání, ve třech posledních si připsal jediný bod. I kvůli tomu, že se trápil v koncovce, neboť za tyto tři duely vstřelil jen čtyři góly. "Jsou utkání, kdy se trápíte v koncovce, ale na to se nechceme vymlouvat," podotkl asistent trenéra Jan Šťastný. Piráty musí v tomto směru do jisté míry strašit bilance na ledě Sparty, kde včetně European Trophy 2013 čtyřikrát po sobě neskórovali a prohráli je s celkovým skóre 0:19.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články