Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubicím se nelíbilo odvolání gólu, budou vetovat sudího Hradila

Pardubice - Pro hokejového rozhodčího Reného Hradila finálové zápasy play-off extraligy skončily. Vedení Pardubic se jej totiž rozhodlo v reakci na jeho výkon ve druhém duelu série vetovat, Hradil tak nebude na další duely delegován. Východočeši nebyli podle náznaků slov kouče Pavla Hynka spokojeni ani s výkonem jeho kolegy Milana Mináře, toho však jako profesionálního rozhodčího vetovat nemohou.

"Dopřejeme panu Hradilovi, aby si finále užil v klidu doma v obýváku a aby se nestresoval," řekl Hynek na tiskové konferenci po zápase. Podle pravidel se zástupci klubů k výkonům sudích nemohou bezprostředně po skončení duelu vyjadřovat, proto pardubický kouč mluvil jen obecně.

Domácím se hodně nezdála situace ve 45. minutě, kdy Vladimír Sičák překonal brankáře Jiřího Trvaje střelou od modré čáry, rozhodčí gól nejprve uznali, ale poté verdikt změnili. V brankovišti totiž ležel Daniel Rákos, poté co jej zasáhla hokejka Tomáše Svobody do zad.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuznaný gól Pardubic

Pardubický kapitán Petr Koukal se po vysvětlení od rozhodčích, že byl Rákos v brankovišti, dožadoval alespoň faulu. "Je to jasný faul. Tam ho borec přetáhne bez puku přes záda, tak já nevím... Modrý za to dostal pět zápasů stop, když se to začalo rozdávat. Takže faul na gólmanovi nevadil," byl přesvědčen Koukal. "Dřív by to platilo, teď se to brankoviště píská víc," doplnil.

Po inkriminované situaci ještě padly další čtyři branky, i proto Hynek na sporný moment prohru nesvaloval. "Kvůli tomu jsme neprohráli. Možná je to ten gól, který nám v konečném účtování chybí, ale my jsme si zápas prohráli někde jinde," dodal Hynek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články