Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pardubicím chybí k postupu do čtvrtfinále už jen jeden krok

Praha - Pardubice vyhrály v třetím utkání předkola play-off extraligy na ledě Slavie 4:2 a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:1. V pátek tak v Praze mohou slavit postup do čtvrtfinále. Na výhře Východočechů se třemi asistencemi podílel útočník Tomáš Zohorna.

Slavia - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Hosté se v O2 areně představili bez hrdiny předchozích dvou utkání útočníka Tybora. Na jejich hře se to ale tolik nepodepsalo. Do první šance se Pardubice dostaly v 5. minutě, kdy Radilovu střelu Furch s námahou vyrazil. Pozornost Hudáčka na druhé straně prověřil Jiří Doležal, ale také neuspěl.

Poté se na ledě dlouho nic zajímavého nedělo, Východočeši byli mírně aktivnější, ale gólové šance si nevytvářeli. V 17. minutě se do ideální pozice mezi kruhy dostal obránce Benák a tvrdou střelou zajistil Pardubicím vedení. Slavia však rychle odpověděla. O 45 sekund později se trefil pod horní tyč Jiří Doležal. Do konce první části ale nerozhodný výsledek nevydržel. Jedenáct sekund před sirénou se za obranu Pražanů dostal Sýkora a prostřelil Furcha podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. utkání předkola play-off Slavia - Pardubice

Kouč Růžička následně pozměnil složení útočných formací a Slavia si na začátku druhé třetiny vytvořila tlak. Vyrovnat se jí ale nepodařilo. Ve 28. minutě byli navíc v krátkém sledu vyloučeni Růžička mladší a Jelínek a hosté měli minutu a 51 sekund dlouhou výhodu pět na tři. Gól sice nedali, ale srovnali se soupeřem opět krok.

V 38. minutě již třetí branku hosté přidali. Furcha prostřelil obránce Ďaloga a přiblížil hosty druhé výhře v sérii.

Brance předcházel souboj Furcha se Zohornou, po kterém se dostal brankář domácích mimo tři tyče, obránce hostů tak měl při zakončení ulehčenou úlohu. "Byl tam nahozený puk na branku a já jsem viděl, že mu vypadl. Jen jsem tam zajel a snažil se k němu dostat, případně to dorazit. On mě chytil za hokejku nebo se mi někde zahákla. Nevím, co se stalo. Byla ale blokovaná. Snažil jsem se dokopat puk a naštěstí to dopadlo dobře," řekl Zohorna. Furch celý moment komentovat nechtěl. "Rozhodčí říkal, že jsem fauloval já, víc bych to nerozebíral. Pak už jsem jen udělal univerzální rozklek, kdyby mě to náhodou trefilo. To se ale nestalo," řekl Furch.

Na přelomu druhé a třetí části Východočeši nevyužili dlouhou přesilovku čtyři na tři a Slavia i díky tomu mohla zápas ještě zdramatizovat. V 54. minutě byl vyloučen Nosek a Kadlec již po třech sekundách nabídnutou šanci využil. Výhodu přesilové hry měli domácí i v samotném závěru normální hrací doby. Snahu vyrovnat podpořil kouč Růžička odvoláním brankáře. Místo vyrovnání však Slavia počtvrté inkasovala.

"Věřili jsme, že se nám podaří dát gól. Je to škoda, měli jsme tam jednu nebo dvě šance. Na druhou stranu ale nemůžeme čekat, že budeme otáčet všechny zápasy v posledních pěti minutách. To se povede jednou, možná dvakrát, ale ne každý zápas," uznal kapitán Slavie Petr Kadlec.

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. J. Doležal (V. Růžička ml., Kolařík), 54. Kadlec (Knot, P. Jelínek) - 17. Benák (T. Zohorna), 20. P. Sýkora (T. Zohorna, Benák), 38. Ďaloga (T. Zohorna, P. Sýkora), 60. Semorád. Rozhodčí: Minář, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 651. Stav série: 1:2.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Valach, Kolařík, Šenkeřík, Holub, od 21. navíc Knot - Krenželok, Langhammer, Sklenář - Bednář, P. Jelínek, T. Doležal - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Mozer - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Vladimír Růžička st. (Slavia): "Neměli jsme pohyb, chyběla nám lehkost a bylo to znát. Všude jsme byli o krok později a tahali jsme za kratší konec. Byla škoda, že jsme dostali gól v závěru první třetiny. Předtím jsme se dostali zpět do zápasu, rychle jsme srovnali na 1:1, ale do kabiny jsme šli za stavu 1:2. Petr Sýkora, který je hodně rychlý, dostal přihrávku až na druhou modrou. Udělali jsme chybu, škoda. Ve třetí třetině se nám ještě podařilo dát kontaktní gól, ale pak jsme sehráli špatně šest na čtyři a dostali ještě další gól."

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Oproti domácím zápasům jsme zlepšili obranu v obranném pásmu, od druhé třetiny i ve středním. Čtyřicet minut jsme byli aktivní, což bych ocenil. Na druhou stranu posledních patnáct minut jsme byli pasivní a i nedisciplinovaní v závěru. Takový faul si nemůžeme dovolit. Vedeme v sérii 2:1, což je pro nás psychická výhoda. Začíná se ale opět za stavu 0:0, hraje se na Slavii a určitě to bude těžký zápas."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články