Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pardubice vyhrály počtvrté za sebou, Kantor vychytal proti Vítkovicím první nulu v sezoně

Pardubice pokračují ve zlepšených výkonech, po výhře 3:0 nad Vítkovicemi si připsali čtvrtý úspěch v řadě. Po bezbrankové první třetině se ve druhé části prosadili Patrik Poulíček s Matejem Paulovičem, výhru Východočechů pak potvrdil Robert Kousal střelou do prázdné brány při dlouhé power-play Vítkovic. Domácí brankář Pavel Kantor vychytal díky 17 zásahům první čisté konto v sezoně.

Utkání Pardubice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Pardubičtí nasadili do utkání s Vítkovicemi svou nejnovější posilu navrátilce Horkého, který nebezpečně pálil již ve druhé minutě.

Oba týmy měly poté k dispozici přesilové hry, Dynamo nepotrestalo Malletovo držení, aby se poté ubránilo převaze Ostravanů po Nakládalově sekání.

Do první výraznější příležitosti v utkání se propracovali hosté v 15. minutě, kdy Kantor musel zasahovat po nebezpečné střele Lakatoše, na opačné straně Pardubice zahrozily Andělem, jenž nakonec neúspěšně dorážel předchozí Romanovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Vítkovice

Domácí hokejisté získali vedení ve 27. minutě využitou přesilovou hrou v jejím závěru. Tři sekundy před návratem Galvinše se po Blümelově přihrávce prosadil svým desátým gólem v sezoně Poulíček.

Vítkovice mohly srovnat krok ve svém dalším oslabení, kdy se do rychlé protiakce dostal Werbik, jeho prudká střela těsně minula cíl.

Krátce po této akci Pardubice navýšily vedení: Kousal v situaci dvou na dva křížně nabil Paulovičovi a slovenský útočník prudkou ránou bez přípravy prostřelil Dolejše.

"Jsem rád za šanci v Pardubicích a snažím se ji využívat. Cítím se lépe, jak více hraji, více si dovolím, je to pak vidět i na ledě. Robert Kousal mi přihrál na milimetr přesně přímo na hokejku, já do puku plácnul a zapadl do branky. Jsem vděčný za prostor, který dostávám, věřím, že zvýšené sebevědomí se projevuje i na mé hře," uvedl Paulovič.

Severomoravanům nevyšla následná přesilovka. Zahrozili v ní Hruškou z předbrankového prostoru, zajímavé pro ně bylo i Kovářovo nahození, ale bez gólového efektu.

Zatímco v první třetině byly oba týmy střelecky aktivní, ve druhé měly více ze hry Pardubice, jež soupeře přestřílely 13:4.

Na začátku třetí části hry měly Vítkovice výhodu další přesilové hry, v níž zahrozil Irgl, jeho ránu však chytil Kantor. Do brejku pak ujel mladík Blümel, jenž se neprosadil ani z následné dorážky po svém pokusu.

Pardubičtí mohli navýšit své vedení, nepotrestali ale druhý Malletův faul v utkání. Blízko ke skórování byl v 52. minutě Nakládal, jeho rána se ale otřela o horní Dolejšovu tyčku.

Pardubice hrály obětavě, po střele Gewieseho v 54. minutě se k nebezpečné dorážce málem dostal Krenželok, nakonec mu skórovat zabránil svým pádem obránce Kolář.

Vítkovice se v závěru utkání ubránily pardubické převaze, aby krátce po Ďalogově vyloučení v 57. minutě hrály bez brankáře.

Power-play ale modrobílým nevyšla – necelou minutu a půl před závěrem pojistil Kousal pardubickou výhru střelou do opuštěné branky.

"Dynamo nehraje příliš dozadu, aktivně nás soupeř napadal u nás ve třetině. Nemyslím si, že bychom Pavla Kantora příliš ohrozili, nedostávali jsme se do tolika šancí. Pavlovi jsme nulu moc neznepříjemnili," přiznal po skončení utkání vítkovický útočník Vladimír Svačina.

Dynamo Pardubice - HC Vítkovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Poulíček (Blümel, Paulovič), 31. Paulovič (R. Kousal, L. Horký), 59. R. Kousal (Ďaloga). Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Klouček, Votrubec. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0.

Pardubice: Kantor - Nakládal, Ďaloga, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - Blümel, Poulíček, Kusý - Camara, O. Roman, Anděl - L. Horký, R. Kousal, Paulovič - T. Zeman, O. Rohlík, O. Machala. Trenér: R. Král.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, M. Kalus - Mallet, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články