Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Pardubice vyhrály nad Vítkovicemi i ve druhém finále

Pardubice – Hokejisté Pardubic zvítězili nad Vítkovicemi i ve druhém zápasu extraligového finále. Za celou dobu utkání ovšem padl jediný gól, který dal ve 24. minutě Rákos. Podobnou smršť jako v úvodním zápasu tak favorizovaní Východočeši nepředvedli. Přesto teď vedou sérii 2:0, v play-off vyhráli již desáté utkání v řadě. Finále se nyní stěhuje do Ostravy, kde se hraje ve středu od 19:10 třetí duel. Další informace naleznete na webu hokejživě.cz.

Pardubice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Zatímco v úvodním finálovém duelu byla vítkovická hra málo výrazná, dnes byli jejich hráči aktivnější a na ledě se odehrávala zcela vyrovnaná partie. Již ve druhé minutě však přišel první útok domácích, Pineault zakončil nenápadný útočný výpad střelou do tyče. Vítkovičtí se potom v 10. minutě pokusili překonat Haška nejprve ranou Hrušky, potom ještě dorážkou Ujčíka, ale nakonec neuspěli. Krátce před první přestávkou ještě zahrozil obávaný kanonýr Sýkora, Štěpánek však jeho pokus vytěsnil mimo branku.

Reportáž ze zápasu Pardubice – Vítkovice na hokejživě.cz.

Do první velké příležitosti ve druhé dvacetiminutovce se šikovně prosadil Kvapil, v koncovce však minul branku. Jediný gól tak padl ve 24. minutě. Rákos jel s Kolářem v přečíslení dvou proti jednomu, místo očekávané přihrávky ovšem vypálil. Štěpánek máchl do prázdna a kotouč skončil za ním v levém horním rohu. Další útoky však již vítkovický gólman úspěšně likvidoval, Pardubice nevyužily ani přesilovku pět na tři.

V úvodu třetí části mohli vedení Pardubic pojistit po druhé přestávce čerstvě nasazený mladý forvard Nahodil a chvilku poté také Sýkora, Štěpánek však znovu zachránil svůj tým vynikajícími zákroky. Domácí se poté zaměřili na pečlivé hlídání těsného náskoku a moc šancí nebylo. V 55. minutě předvedl dravý průnik Koukal, ani nadvakrát však neuspěl. Minutu před vypršením základní hrací doby sáhli hosté k oddechovému času, ale Pardubičtí zvládli závěr bezchybně a nepustili soupeře ani k power-play.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články