Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice ve třetí třetině otočily zápas v Třinci a vyhrály 3:1

Praha - Pardubice otočily nepříznivý vývoj utkání 37. kola hokejové extraligy v Třinci a díky třem gólům v posledních dvanácti minutách vyhrály na ledě úřadujícího mistra 3:1. Hokejisté Slavie předvedli v domácím prostředí nejlepší střelecký výkon v sezoně a po třech zápasech bez bodového zisku zvítězili nad Kometou Brno 6:2. Hráči Sparty porazili Mladou Boleslav 2:0 a vyhráli i devátý domácí vzájemný zápas proti Středočechům od jejich postupu do extraligy. Hokejisté Zlína po třech porážkách zabrali a porazili Vítkovice 2:0, naopak Moravané prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Karlovy Vary po dvou výhrách poprvé pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose utrpěly porážku, když prohrály na ledě Českých Budějovic 2:4. Hokejisté Plzně zaznamenali devátou výhru za sebou, když vyhráli na ledě Kladna 7:2 a drží se na tři body za vedoucí Spartou. Bílí Tygři zvítězili v na ledě Litvínova 2:0 a po předchozí sérii osmi porážek si připsali třetí výhru za sebou.

Třinec už proti Pardubicím nastoupil i s útočníkem Václavem Varaďou, který se po dlouhém zranění kolena na led vrátil po bezmála devíti měsících. V páté minutě Werk Aréna zajásala i nad gólem, o který se postaral už po sedmnácti sekundách přesilovky z mezikruží Bolf. Pak však převzaly taktovku Pardubice, výbornou kombinací dokázaly soupeře dlouhé chvíle točit před Hamerlíkem, ale jasnou střeleckou pozici si nevytvořily. Třinec ve druhém dějství vymazal pardubický tlak zlepšenou hrou ve středním pásmu. Náskok mu však musel zachránit Hamerlík, který kryl ve 29. minutě gólovou ránu Somíka.

Oceláři pak hostům zle zatopili opět v přesilovce, Bolfa připravila o druhou branku tyčka, po střele Klimenty se vyznamenal Růžička. Pardubický gólman se znovu zaskvěl v úvodu třetí části proti Hrňově možnosti a bez jeho zásluh by Pardubice nemohly v závěru myslet na úspěch. Tak jim vyšel ve 48. minutě rychlý protiútok, který zakončil Somík. Třinec se v závěru snažil výhru strhnout na svoji stranu, ale Bonka nebo Polanského znovu vychytal Růžička. Když to už nikdo nečekal, napřáhl Starý a 86 sekund před koncem utkání vymetl Hamerlíkovu šibenici. Opařené mistry pak při risku bez gólmana dorazil útočník Kolář.

Oceláři Třinec - HC Pardubice 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Bolf (Bonk, Orsava) - 48. Somík (T. Zohorna, Benák), 59. Starý (Koukal I, Kolář), 60. Kolář (Koukal I, Sičák). Rozhodčí: Šindler, Šír - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2651.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice

Hokejisté Slavie zvítězili nad Kometou Brno 6:2 a na dvanáctém místě snížili ztrátu na svého soupeře na čtyři body. Hned v úvodu Kometa nevyužila přečíslení dvou na jednoho, vzápětí se do stejné situace dostali Pražané a Jelínek otevřel skóre. V půlce první třetiny hráli Brňané téměř 50 vteřin v pěti proti třem, ale stav se neměnil. Na konci 18. minuty naopak udeřila znovu Slavia díky Pospíšilovi, který obléká její dres díky hostování právě z Brna. Faul kolenem Jakuba Svobody oceněný trestem na pět minut a do konce utkání přinesl Slavii 95 sekund převahy pět na tři, dorážku do prázdné branky ale promáchl Vondrka.

Další početní výhodu čtyři na tři už domácí dokázali využít, když úspěšně dorážel Alinč. Na konci 32. minuty vykopli hostující fanoušci plexisklo a čtvrt hodiny se nehrálo. Další dlouhá pauza přinesla radost Brňanům, videorozhodčí Čermákův gól nakonec posvětil. Nový elán do hostujících řad nalila využitá přesilovka v úvodu třetí třetiny, na jednobrankový rozdíl snížil Dlouhý. Už za 66 sekund však hosty zmrazil Kůrka, který přesně zakončil sólo na Trvaje. V 50. minutě se zdecimovaní Brňané sami dorazili vlastním gólem, když nastřelili Růžičku a kotouč skončil za zády překvapeného Trvaje. V 53. minutě ještě během další přesilovky pět na tři zaznamenal svou druhou trefu Pospíšil.

Slavia Praha - Kometa Brno 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Sklenář), 18. Pospíšil (Alinč, Vondrka), 24. Alinč (Pospíšil, Kuboš), 42. Kůrka (Kadlec, Valach), 50. V. Růžička ml., 53. Pospíšil (Kadlec, Vondrka) - 38. L. Čermák, 41. Dlouhý (L. Čermák, Švrček). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 10:12, navíc Kůrka 10 min. - Jakub Svoboda 5 min. a do konce utkání, T. Svoboda 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6197.

Hráči Sparty porazili Mladou Boleslav 2:0 a vyhráli tak i devátý domácí vzájemný zápas
od postupu Středočechů do nejvyšší soutěže. Sparta do zápasu vstoupila oproti předešlému zápasu s pozměněnou sestavou, zlepšení ofenzivní fáze to ale zejména v úvodu nepřineslo. Od druhé třetiny vsadil kouč Jandač na tradiční složení útočných formací a ve 24. minutě mohl otevřít skóre Ivan Rachůnek. Poté měli Mladoboleslavští hned dvakrát výhodu přesilové hry pět na tři, ani to jim však ve vstřelení branky nestačilo. Ve 37. minutě málem překvapil jinak spolehlivého Valenta střelou ze středního pásma Milam, slovenský gólman ale jeho pokus se štěstím zlikvidoval.

Ve třetí části se domácí museli obejít bez pomoci kapitána Broše, který z duelu odstoupil po souboji s Čuttou. Pražané ve 49. minutě navíc málem inkasovali, když se do brejku dostal Výborný, brankář Pöpperle ale jeho sólo zlikvidoval. Více než pět tisíc diváků se první branky dočkalo až v 51. minutě, kdy Valenta prostřelil Ton a připsal si dvacátý gól v sezoně. Sparta byla i poté lepší, přesto mohl v 55. minutě Balaštík vyrovnat. Pöpperleho ale ani tentokrát nepřekonal. Uklidnění na hokejky domácích hokejistů přinesla Tenkrátova trefa v 57. minutě, brankář Pöpperle počtvrté v sezoně udržel čisté konto. Mladá Boleslav tak na první získané body z ledu Sparty musí i nadále čekat.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 51. Ton (Sersen, Krstev), 58. Tenkrát (Ton, Krstev). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5245.

Do utkání proti Vítkovicím vstoupil aktivněji domácí Zlín, Kubiš neměl v dobré pozici dostatek času poslat puk do odkryté branky. Nápor Zlína ale korunoval ve 14. minutě gólem Leška, jenž dorazil střelu Matějíčka. Aktivita Zlína neutuchala ani dál, Roman Vlach na obranné modré čáře obral o puk Kasíka, ale své sólo zakončil pouze do připraveného Málka. Na začátku druhé třetiny putoval na trestnou lavici Köhler, ale místo náporu Vítkovic málem zvýšil na dvoubrankový rozdíl Vlach. V ojedinělé šanci Vítkovic zblízka vystřelil Ujčík, ale s jeho pokusem si Sedláček bez potíží poradil.

Ve 35. minutě se Zlínu naskytla dvojnásobná přesilovka v délce 80 vteřin, ale velký tlak na vítkovického brankáře gólem nekorunoval. Zatímco Zlín se snažil vstřelit rozdílovou branku, Vítkovice toužily po vyrovnání a k vidění byl oboustranně útočný hokej. Do brejku se dostal Klimek, jenž ale při svém úniku zlínského brankáře nepřekonal. Ke konci základní hrací doby rozhodčí vyloučili několik hráčů a Vítkovice se tak připravily o možný bodový zisk. Ve dvojnásobné výhodě sedm sekund před koncem základní hrací doby vstřelil druhý gól Čajánek, gólman Jakub Sedláček udržel podruhé v sezoně čisté konto.

PSG Zlín - Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Leška (Matějíček, Köhler), 60. Čajánek (Holík, Kubiš). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Jindra. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 4225.

Karlovy Vary poprvé pod vedením trenéra Vladimíra Kýhose utrpěly porážku, když
prohrály na ledě Českých Budějovic 2:4 a klesli na třinácté místo za Slavii. Západočechům se hned v úvodu vymstilo vyloučení obránce Lučky za zdržování hry. Po půl minutě přesilovky napřáhl na modré čáře Květoň a brankář Salfický poprvé kapituloval. Budějovičtí trenéři museli brzy udělat změnu ve třetím útoku, zraněného Podlešáka nahradil Sailera. Domácí gólman Kovář ve druhém dějství zázračně vykryl ránu Kotrly, přesto se hosté dočkali vyrovnání. Při trestu Šimánka zakončil Skuhravý sólový nájezd úspěšnou kličkou do bekhendu.

Nerozhodný stav vydržel necelé čtyři minuty do chvíle, kdy nádhernou přihrávku Gulaše zužitkoval v pádu Langhammer a vrátil Jihočechům vedení. Na začátku třetí třetiny nevyužili domácí půl minuty trvající výhodu pěti hráčů proti třem, ale při pokračujícím trestu Skuhravého se trefil od modré čáry Mikuš. Také hosté záhy využili početní výhodu, z přihrávky Pecha dal kontaktní gól Kumstát. Více než dvě minuty před koncem zkusili hosté
power play, ale zkušený Kašpařík je brzy připravil o kotouč a střelou do opuštěné klece pečetil výhru domácích.

HC České Budějovice - Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. L. Květoň (Kranjc), 34. Langhammer (Gulaš), 43. Mikuš (Burian), 59. Kašpařík - 31. Skuhravý (Gawryletz), 45. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Polák, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 4324.

Utkání Kladno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Hokejisté Plzně zaznamenali devátou výhru za sebou, když vyhráli na ledě Kladna 7:2 a drží se na druhém místě o tři body za Spartou. Domácí udrželi čisté konto přesně 60 sekund. Potom střelu Dvořáka ze střední vzdálenosti nešťastně srazil za záda brankáře Chábery Toman. Domácí pak hráli dvě přesilovky v rychlém sledu a Kanaďana Lepina, který ranou mezi Svobodovy betony vyrovnal. Po vyloučeních Růžičky a Valského měli hosté víc než půlminutovou výhodu pěti proti třem a po 23 vteřinách jí zužitkoval Kovář. Navíc v pokračující přesilové hře se prosadil Pletka a Cháberu v 11. minutě vystřídal v brance Cikánek.

Snížit se povedlo ve 24. minutě Kuchlerovi, který z dorážky překonal plzeňského brankáře. Naděje domácích na zvrat se snížily za necelé čtyři minuty. Při další přesilovce projel Vostřák celým kluzištěm a opět zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Definitivní rozhodnutí přišlo pouhou jednu sekundu před koncem druhé části hry, Duda v další početní výhodě vyjel zpoza branky a překonal Cikánka. Plzeň trestala domácí i v závěrečné části, chybu v rozehrávce potrestal ve 44. minutě osamocený Havlíček. V závěru se gólově prosadil i plzeňský kapitán Straka, který s přehledem proměnil trestné střílení.

Rytíři Kladno - Plzeň 1929 2:7 (1:3, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Lepine (M. Látal), 24. Kuchler (Bicek) - 1. Dvořák (Andrašovský), 9. Jan Kovář (Martin Straka, Duda), 11. Pletka (Jan Kovář, Duda), 28. Vostřák (Andrašovský), 40. Duda (Jan Kovář, Kaberle), 44. Havlíček, 57. Martin Straka z trestného střílení. Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Blümel, Gebauer. Vyloučení: 6:7, navíc Posmyk (Kladno) 10 min. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3115.

Bílí Tygři z Liberce zvítězili v na ledě Litvínova 2:0 a po předchozí sérii osmi porážek si připsali třetí výhru za sebou. Severočeši, kterým se po šestizápasové absenci kvůli disciplinárnímu trestu vrátil do sestavy kapitán Martin Ručinský, vyšli naopak potřetí za sebou naprázdno. Litvínov, jemuž nadále chyběli ofenzivní lídři Lukeš a Hübl, z úvodního
náporu vedení nevytěžil. Naopak v oslabení ujeli hosté do přečíslení, které vyřešil Urban střelou, ale Volkeho nepřekonal. V závěru úvodního dějství měl při vyloučení libereckého
kapitána Nedvěda obrovskou šanci Frolík, který minul odkrytou branku.

Skóre se měnilo až ve 34. minutě, kdy Vantuch střelou od levého mantinelu překonal Volkeho. Vyrovnaní měl na hokejce Majdan, ale jeho bekhendový blafák Vošvrda zneškodnil. Největší možnost domácích měl ve 48. minutě Kubinčák, ale jeho střelu z pravého křídla liberecký brankář zneškodnil. Na druhé straně Kudrna upaloval sám na Volkeho, ale puk z jeho hole skončil těsně vedle pravé tyčky. Výhru Liberce ale potvrdil 61 vteřin před koncem Bartovič střelou mezi Volkeho betony. Gólman Tomáš Vošvrda udržel poprvé v sezoně čisté konto.

HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Vantuch (Kica), 59. Bartovič (Kudrna, Nedvěd). Rozhodčí: Mikula, Minář - Lederer, Bádal. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4345.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články