Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice v rozletu nezastavily ani Vítkovice, které si odváží debakl

Pardubickým hokejistům se v nové sezoně daří, což mohou po dohrávce 5. kola dosvědčit Vítkovice. Východočeši soupeře rozdrtili 6:0 a jsou v tabulce soutěže druzí, pouze o skóre za vedoucí Mladou Boleslaví. Dvě branky na ledě vstřelil Filip Koffer.

Utkání Pardubice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Již po 30 sekundách hry mohl otevřít skóre domácí Musil, neuspěl však stejně jako následně Blümel a Anděl. Brankář Stezka v úvodu Vítkovice několikrát podržel.

Hosté se v útočném pásmu usadili až při Robertsonově vyloučení, Bukarts ale střílel nepřesně nebo našel jen připraveného Kloučka v brance Dynama. Domácí oslabení přežili a kanadský bek se po návratu na led zapojil do akce, na jejímž konci Říčka prostřelil Stezku a připsal si devátý gól v sezoně.

Vyrovnat mohl Hruška, Klouček byl ale připraven. V 15. minutě netrefil odkrytou branku Kalus a Východočeši z protiútoku udeřili zásluhou Kousala podruhé.

Následně zápas na dlouhou dobu opanovali brankáři. Více práce měl Stezka, velké šance však stejně jako Klouček řešit nemusel. Domácí mohli své vedení zvýšit v přesilových hrách, paradoxně se ale prosadili až v oslabení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Vítkovice

Na konci druhé třetiny zastavil Koffera v nájezdu jen za cenu faulu Polák a útočník Pardubic dostal výhodu trestného střílení, které následně jistě proměnil. Bývalý juniorský reprezentant si tak připsal premiérový gól v extralize.

Po dvou třetinách tak bylo jasné, že Východočeši čtvrté domácí utkání v řadě zvládnou. V 50. minutě navíc jejich vedení zvýšil pohotovou dorážkou Roman a o 48 sekund později našel mezeru mezi Stezkovými betony Blümel. Jedinou neznámou tak bylo, zda Klouček udrží téměř po čtyřech letech čisté konto v extralize, což se mu nakonec podařilo.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Říčka (Košťálek, Robertson), 15. R. Kousal (A. Musil, Camara), 39. Koffer z trestného střílení, 50. O. Roman (Říčka, Cienciala), 51. Blümel (Paulovič), 57. Koffer (Hrádek, Blümel). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Axman, Kajínek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 7123.

Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, J. Zdráhal - A. Musil, R. Kousal, Camara - Cienciala, O. Roman, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok - Svačina, J. Hruška, Dej - M. Kalus, Flick, Fridrich - Afanasjev, Chlán, R. Bondra. Trenér: Holaň.

Richard Král (Pardubice): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut bylo kvalitních. Vypracovali jsme si dvougólový náskok, ale od té doby jsme hráli hodně lehkovážně. Zejména druhá třetina byla z našeho pohledu velice špatná. Soupeře jsme pustili do hodně šancí, bylo tam hodně přečíslení a podržel nás Milan Klouček, který chytal celý zápas výborně. Ve třetí třetině nám to tam napadlo, za což jsme rádi, ale myslím si, že výsledek 6:0 úplně neodpovídá."

Radek Philipp (Vítkovice): "Zápas se hodnotí velmi těžce. Z naší strany to byl špatný zápas. Vstup do utkání nebyl vůbec dobrý, propadávali jsme, nevyhrávali osobní souboje, komplikovali jsme si hru. Výsledek 6:0 pro nás není příjemný, Pardubicemi nám daly lekci z produktivity. Byly ve všem rychlejší, v útočném pásmu měly důraz do brány. Hrály parádní hokej a musím jim pogratulovat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články