Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice v předehrávce s Vítkovicemi poprvé vyhrály doma

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v předehrávce 35. kola Vítkovice 3:1 a poprvé v sezoně uspěli v domácím prostředí. Úřadující mistr, který před svými fanoušky nezvládl předešlé čtyři duely, rozhodl o zisku tří bodů dvěma góly vstřelenými ve 33. minutě. V sestavě Východočechů se poprvé objevila posila ze zámořské NHL, útočník Bostonu David Krejčí.

Pardubice začaly cestu za premiérovou domácí výhrou aktivně od prvního buly. Již po 29 sekundách mohl otevřít skóre Hemský, Málka ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Brankář Vítkovic byl v permanenci, počínal si ale jistě. Jeho protějšek Salfický si první vážnější zákrok připsal při vyloučení Somíka, i on ale potvrdil svoji připravenost. Ve 13. minutě na něj nevyzrál ani Šedivý. Ve čtyřminutové přesilovce mohl otevřít skóre Bartek, Málek ale ze souboje se slovenským útočníkem vyšel opakovaně jako vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Vítkovice

Hosté čekali na svou šanci a ta přišla ve 26. minutě, Klimkova střela po rychlém protiútoku ale skončila jen na tyči. V polovině zápasu se mohl mezi střelce zapsat Krejčí, i kvůli neodpískanému faulu ale nedokázal ideálně zakončit. Bezbrankový stav se změnil až ve 33. minutě, a hned dvakrát. Nejprve se po nešťastné Barinkově teči prosadil Cetkovský, o 29 sekund později kapituloval Málek opět. Gólovou šanci Semoráda ještě zlikvidoval, na dorážku Benáka ale již nestihl zareagovat.

Snížit mohli Svačina, po brejku Šedivý nebo po přečíslení Hruška, Salfický ale předvedl několik výborných zákroků. Na druhé straně dokázal Beech přelstít Málka, objel branku, ale puk nezvládl usměrnit za čáru. Ve 45. minutě se ale ostravskému týmu podařilo snížit, po spolupráci Ujčíka s Hruškou Salfický kapituloval. O tři minuty později ale trefil Zohornovu přihrávku ze vzduchu Somík a Pardubice měly dvoubrankový náskok zpět. Vítkovice zápas už otočit nedokázaly a prohrály šesté z posledních sedmi utkání.

HC Pardubice - Vítkovice Steel 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. Cetkovský (V. Kočí, Beech), 33. Benák (Semorád), 48. Somík (T. Zohorna) - 45. R. Hruška (Ujčík). Rozhodčí: Minář, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 7590.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Kindl, Ďaloga, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Brendl, Beech, Cetkovský - Semorád, T. Nosek, T. Zohorna. Trenéři: Hynek a Lubina.

Vítkovice: Málek - R. Polák, Malík, Barinka, Voráček, Sloboda, Rehák, Sedlák - Huna, Burger, Szturc - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Šedivý, Roman, Klimek - M. Hlinka, Kolouch, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Pavel Hynek (Pardubice): "Dnes to bylo kvalitní utkání, ke kterému přispěla obě mužstva. Měli jsme dobrý vstup do utkání, vytvořili jsme si tlak a šance, ale bohužel to bylo bez gólu. Soupeř nás pak zmrazil dvěma vydařenými přesilovkami, ve kterých jsme několikrát se štěstím odvrátili gól. Podržel nás Dušan (Salfický). Myslím si, že dnes to byl z naší strany po herní stránce dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Důležité momenty byly první a třetí gól, kterým jsme rychle odpověděli na snížení Vítkovic."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Před zápasem jsme udělali určité změny v sestavě i se změnou v naší hře, kdy jsme se maximálně chtěli zaměřit na to, abychom neinkasovali jako první. Předpokládali jsme, že to bude hodně důležité, což nakonec bylo. První polovinu zápasu se nám to i díky výbornému výkonu Romana Málka dařilo, ale pak jsme inkasovali gól a v dalším střídání druhý. I tak jsme si vytvořili řadu gólových příležitostí, které sice nevedly ke gólu, ale věřili jsme, že ve třetí třetině můžeme uspět. Bohužel se nám vydařila jen jedna krásná akce, ale pak jsme brzy inkasovali na 3:1 a domácí si už zápas pohlídali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články