Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice v dohrávce přehrály Vítkovice

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v dohrávaném zápase 40. kola extraligy Vítkovice 4:2 a poprvé v sezoně proti ostravskému celku naplno bodovali. Dvěma góly se o to zasloužil Robert Kousal. Východočeši jsou i nadále třetí, jejich odstup od druhé Plzně se ale snížil na deset bodů. Vítkovice zůstaly osmé.

Pardubice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Pardubičtí vstoupili do utkání s větším důrazem, což se jim vyplatilo. V šesté minutě otevřel skóre Kousal, který zakončil pěknou kombinační akci s Elkinsem střelou do odkryté branky. Krátce na to byl vyloučen Hruška a střelec úvodního gólu se postaral o druhý zápis do gólového účtu. Tím ale nástup pardubického týmu v podstatě skončil. Hosté v polovině úvodní třetiny vyrovnali hru, častěji se dostávali na dostřel Růžičkovy branky, ale chybělo jim zakončení.

Domácí se vzpamatovali až v závěru první části. Nepříliš velké tempo hry se přeneslo do druhé třetiny. Ve 28. minutě ale byly Pardubice blízko vstřelení třetí branky. Nejprve neproměnil gólovou šanci Kousal, jenž sice společně s Buchtelem snadno obehráli Malíka, ideálně zakončit však nedokázal. Následně Koukal trefil tyč. O minutu později se ale domácí již prosadili, když Málka prostřelil od modré Píša. Hosté měli obrovskou šanci snížit náskok domácích ve 32. minutě, ale Húževka nevyužil zaváhání pardubických obránců za brankou a ve vyložené šanci trefil jen Růžičku.

Více ze hry měli Východočeši, kterým se ve 34. minutě i podařilo počtvrté dostat puk za brankovou čáru. Rozhodčí však Somíkův gól neuznali kvůli posunutí branky. Rozjetý tým Pardubic zarazilo až vyloučení Zohorny, které ve 39. minutě potrestal střelou od modré čáry Burger. Ve třetí třetině hráli domácí třikrát za sebou v oslabení a při posledním Buchteleho trestu inkasovali podruhé. Na 2:3 snížil svou premiérovou brankou v sezoně obránce Kasík. Kontaktní gól Vítkovic zdramatizoval utkání, které se v polovině zdálo rozhodnuté. Drama se ale nakonec v závěru nekonalo. Útočník Kolář totiž v 52. minutě překonal Málka počtvrté a zajistil domácím výhru.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Kousal (Jánský, Borer), 8. Kousal (V. Kočí), 29. Píša (Koukal), 52. Kolář I (Starý, Kolář II) - 39. Burger (Malík, Ujčík), 48. Kasík (Kudělka, Klimek). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 7365.

Pavel Hynek (Pardubice): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu a tím, že jsme vedli, musel soupeř začít hrát aktivně a hodně forčekoval. Důležitý moment byl neuznaný gól, protože kdyby to bylo 4:0, tak bylo po zápase. Naopak hosté se v přesilovce vrátili do hry a ve třetí třetině jsme si naší nedisciplinovaností a zbytečnými vyloučeními zkomplikovali situaci. Tak kvalitní mužstvo, jako jsou Vítkovice, dokáže přesilovky zrealizovat. Tam jsme se sami dostali do problémů. Uklidnil nás až čtvrtý gól."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Strašně špatně jsme do utkání vstoupili, prvních osm deset minut bylo špatných. Pak jsme zlepšili pohyb, zlepšili jsme veškerou činnost, což se projevilo i na stylu hry a vlastně i na skóre. Škoda, že dvanáct minut před koncem, když jsme snížili na 3:2, se nám nepodařilo dohrát do srovnání stavu. Dostali jsme čtvrtý gól, v závěru jsme se vyloučením připravili o možnost hrát power play a něco s tím ještě udělat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články