Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubice urvaly tři body v Litvínově, v přesilovce rozhodl Rolinek

Důležité vítězství si v souboji dvou týmů bojujících o desítku připsaly Pardubice. Dynamo vyhrálo 2:1 na ledě Litvínova zásluhou přesilovkové trefy kapitána Tomáše Rolinka ze 45. minuty. Chemici prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a zůstávají na předposlední příčce.

Utkání Litvínov - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínovští fanoušci dali najevo svou nespokojenost s výkony a výsledky domácích a na protest během prvních deseti minut tým kouče Radima Rulíka vůbec nepovzbuzovali.

"Úplně jsem to nevnímal. Myslím si, že ostatní hráči to mají podobně. Hráči se soustředí na svůj výkon a úplně nesledují to, co se děje na tribunách. Ale určitě je lepší, když nás povzbuzují. Nemůžeme jim ovšem nic vyčítat," řekl litvínovský útočník Filip Helt.

První střelu na branku si připsal ve třetí minutě Rolinek, který prověřil Kantora střelou ze střední vzdálenosti. Na druhé straně zamířil zblízka Gerhát pouze do boční sítě.

V 10. minutě šli hosté do vedení: Rolinek našel v přesilové hře čerstvou posilu z Brna Svobodu a ten se ukázal v nejlepším světle, když pohodlně otevřel gólový účet.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Pardubice

Z vedení se však Pardubičtí radovali pouhých 35 vteřin - krásnou souhru Baránka s Hanzl úspěšně zakončil nádhernou střelou Helt. Pro litvínovského mladíka šlo o první extraligovou trefu ve druhém utkání kariéry mezi elitou.

"Napřáhl jsem, zavřel oči a vystřelil. Jsem rád, že jsem se trefil, ale bohužel bych bral více tři body za vítězství," prohlásil devatenáctiletý Helt.

Poté se vydal na útočný výlet Hunkes, Kacetl výborně zakročil. V 16. minutě Kubátovu ránu zastavila levá tyčka, diváci sice hlasitě pískali a dožadovali se uznání branky, ale z opakovaných záběrů rozhodčí potvrdili, že kotouč orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

V 24. minutě se řítil sám na Kacetla Smolka, ovšem ani na dva pokusy nedokázal pardubického brankáře prověřit. Poté se opět připomněl Svoboda, tentokrát ale stálo při Litvínovských štěstí - Kantor se stačil rychle přemístit a zabránil tak takřka jisté brance.

Úvod závěrečné třetiny patřil hostům. Poulíček se řítil z pravého křídla, Kantor betonem vyrazil puk mimo tři tyče. Na druhé straně se vydal do úniku Jánský, když už si rovnal puk ke střele, přiřítil se jako tank ze strany Hrabal a čistým zákrokem ho sestřelil. Domácí útočník byl však těžce otřesen a zamířil do kabin.

Ve 45. minutě Pardubičtí opět dokázali využít početní výhodu. Kapitán Rolinek byl úplně sám u pravé tyčky a pohodlně poslal hosty znovu do vedení. Poté měl na hokejce třetí gól Políček, ale Kantor předvedl další výtečný zákrok.

Hosté těsný náskok výtečnou defenzivou pohodlně hlídali, a když domácím nevyšla ani hra bez brankáře, připsali si výhru Východočeši.

"Přesilové hry nám celkem šly. Na to, že jsme to trénovali pouze včera na tréninku a dnes na rozbruslení, tak to bylo dobré. Nerad bych to zakřiknul, ale vypadalo to dobře, musíme to takto předvádět i nadále. Nerovnovážné situace rozhodují zápasy," prohlásil útočník Tomáš Svoboda, který posílil Pardubice z Brna a uvedl se gólem a asistencí.

HC Litvínov - Dynamo Pardubice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Helt (M. Hanzl, Baránek) - 10. T. Svoboda (Rolinek, Trončinský), 45. Rolinek (Trončinský, T. Svoboda). Rozhodčí: Hribik, Souček - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 4123.

Litvínov: Kantor - Hunkes, Kubát, Sörvik, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička, Gula - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Jánský, M. Hanzl, Trávníček - Helt, Válek, Matoušek - Smolka, Havlíček, Dufek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Mojžíš, Hrabal, Ščotka, Cardwell, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Beran, Dušek, Bojko. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Darek Stránský (Litvínov): "Oproti poslednímu zápasu jsme měli daleko větší snahu a bojovnost. Rozhodly přesilové hry. Nedokázali jsme pokrýt jejich první přesilovkovou formaci a to rozhodlo."

Pavel Marek (Pardubice): "Chci poděkovat mužstvu. Bylo to poctivě odmakané utkání. Hrálo se ve vysokém tempu jako v utkání v play-off. Šance byly na obou stranách. Nám se podařilo dát dvě branky v přesilových hrách, tím jsme utkání zlomili na naši stranu. Oba brankáři podali vynikající výkon. Bylo to hodně vyrovnané utkání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články