Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Pardubice urvaly proti Vítkovicím postup v prodloužení, rozhodl Rákos

Pardubice - Třetím semifinalistou play-off hokejové extraligy se stali hráči Pardubic, kteří v rozhodujícím sedmém utkání udolali na domácím ledě Vítkovice 5:4 v prodloužení, ačkoliv v základní hrací době ani jednou nevedli. Vítězný gól vstřelil po 55 sekundách prodloužení útočník Daniel Rákos. V boji o finále čeká na Východočechy Liberec nebo Kometa Brno. Rozhodne o tom středeční souboj Plzně se Zlínem.

Pardubice nastoupily bez zraněného kapitána Koukala, který si v šestém utkání série poranil koleno. Vstup do utkání se povedl lépe hostům, po 113 vteřinách hry se ujali vedení, když pardubického gólmana překonal tečovanou střelou Sedlák. Domácí odpověděli v sedmé minutě, při Szturcově vyloučení Bartek z pravé strany prostřelil Málka. V 15. minutě fauloval Rákos Ujčíka, který odkulhal z ledu a přesilovku využil po Slobodově přihrávce Burger. Vítkovický kapitán mohl ještě zvýšit náskok, ale po Pohlově akci už Růžičku nepřekonal.

Pardubice zužitkovaly ve 24. minutě i svojí druhou přesilovku v utkání, při trestu Jana Káni vypálil od modré Sičák a hostující obránce tečoval puk za Málkova záda. Gól byl připsán stínícímu Elkinsovi. Další oslabení už hosté přestáli a šest vteřin po jeho návratu na led vrátil Ostravanům vedení Szturc. Domácí se snažili odpovědět, ale mohli naopak inkasovat, jenže při přečíslení dvou na jednoho Burger neprotlačil puk na Ujčíka. Na druhé straně se málem dostal k dorážce před prázdnou brankou útočník Kolář a ve 38. minutě trefil Zohorna tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice - HC VÍTKOVICE STEEL

V závěrečné části byl tlak Pardubic bezzubý a náskok mohli zvýraznit hosté, když se v šancích vystřídali v rychlém sledu Burger, Szturc a Pohl. Domácí se ale dočkali vyrovnání, při Pohlově vyloučení po Borerově střele dorážel Somík. Jenže Vítkovice opět odskočily, Ondruškovu střelu od modré tečoval volný Burger. Domácí pak sáhli 123 vteřin před koncem k power-play. Při ní měli štěstí, Húževka trefil ze středního pásma tyč. Prodloužení si vynutil 31 vteřin před koncem Bartek, který po závaru před vítkovickou brankou dostal puk za čáru.

Rozhodnuto bylo hned po 55 vteřinách prvního prodloužení. Po nepovedené rozehrávce Burgra u modré získal puk Rákos a trefil se přesně do pravého horního rohu vítkovické branky. Málek, který dosud vyhrál proti Pardubicím v kariéře všechny čtyři série, byl tentokrát na straně poražených.

HC Pardubice - Vítkovice Steel 5:4 v prodloužení (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Bartek (Starý, Kolář II), 24. Elkins (Sičák, Bartek), 52. Somík (Borer, Sičák), 60. Bartek (Cetkovský, Starý), 61. Rákos - 2. Sedlák (Šedivý), 16. Burger (Sloboda, Kudělka), 27. Szturc, 54. Burger (Ondrušek). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 9727. Konečný stav série: 4:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články