Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice se vzpamatovaly a porazily Liberec

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v zápase 10. kola extraligy Liberec a připravili tak soupeři již osmou porážku v sezoně. Úřadující mistr rozhodl o své výhře ve druhé třetině, ve které překonal brankáře Ondřeje Pavelce třikrát. Mezi střelce se premiérově zapsala i posila ze zámoří David Krejčí, svůj první gól v sezoně dal i Aleš Hemský.

Od začátku se hrál oboustranně rychlý, bojovný hokej a šance měly oba celky. Skóre se poprvé měnilo v 8. minutě, kdy obránce Benák při pardubickém oslabení prostřelil brankáře Pince ze středního pásma. Když o patnáct sekund později přidal druhý gól domácích Kousal slavící dnes 22. narozeniny, vystřídal Pince Pavelec.

Pardubičtí měli po celou úvodní třetinu více ze hry, ale svůj náskok neudrželi a v 19. minutě během 27 sekund o své vedení přišli. Salfického překonali Nedvěd a Filippi. Hned po 19 vteřinách druhé třetiny ale poslal domácí do vedení Krejčí svoji první brankou v extralize a odstartoval tak nápor Východočechů, kteří během osmi minut získali tříbrankový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Liberec

Pardubičtí hráli velmi dobře a soupeře uchránil od většího debaklu Pavelec, který zmařil řadu dalších gólových šancí Hynkova souboru. V závěru druhé třetiny nevyužily Pardubice téměř minutovou výhodu přesilovky pět na tři. Hned po dvaceti sekundách třetí části se ale prosadil Hemský, který se mezi střelce zapsal také poprvé v sezoně. Rozjetý tým domácích pak s přehledem kontroloval hru a přestože v závěru šetřil síly na úterní zápas ve Vítkovicích, dal několikrát možnost vyniknout Pavelcovi.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Benák (V. Kočí), 8. Kousal (Somík), 21. Krejčí (Kolář), 23. T. Zohorna (Kolář, Benák), 28. Bartek (Beech, Brendl), 41. Hemský - 19. P. Nedvěd (Bulíř), 19. Filippi (Urban). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8456.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Kindl, Ďaloga, od 41. navíc Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, Kousal, Somík - Brendl, Beech, Cetkovský - Semorád, T. Nosek, T. Zohorna. Trenéři: Hynek a Lubina.

Liberec: Pinc (8. Pavelec) - Šmíd, Havíř, Čakajík, Výtisk, Čutta, Derner - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - Kudrna, R. Vlach, Víšek - Urban, Bárta, Filippi - L. Krejčík, Galamboš, Kica. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěli jsme navázat na zlepšený výkon z pátečního zápasu, který jsme zvládli. Do utkání jsme dobře vstoupili, v závěru první třetiny jsme ale o dvoubrankové vedení velice lehce přišli. Podařil se nám však vstup do druhé třetiny, odskočili jsme soupeři na dvě branky a když jsme přidali pátý gól, tak jsme dostali utkání pod kontrolu. Jsem rád, že jsme dneska dali o trošku víc branek než je náš průměr na utkání a že jsme zápas v poklidu dohráli."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili vcelku aktivně, ale dostali jsme nešťastný gól z poloviny hřiště, hned následoval druhý gól. Týmu pak pomohla výměna brankářů. Do konce třetiny se nám povedlo vyrovnat a mysleli jsme si, že jsme se vrátili zpátky do zápasu. Ale hned první minuta druhé třetiny nás z toho vyvedla a od té doby Pardubice v utkání dominovaly. Přes naši chabou snahu můžeme být rádi, že jsme nedostali ještě víc gólů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články