Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Pardubice se pokusí vylepšit špatnou bilanci ve Varech

Praha - Program 3. kola hokejové extraligy uzavře dohrávané utkání, v němž se utkají Karlovy Vary a Pardubice. Východočechům, kteří v předchozím duelu domácí nejvyšší soutěže porazili Liberec 5:2 a díky nejlepšímu skóre se tak dostali do čela tabulky, se na západě Čech příliš nedaří. V předešlých třech sezonách tam vyhráli jen jednou.

Energii se proti Pardubicím obecně vcelku daří. Západočeši svého nadcházejícího soupeře porazili v devíti z posledních deseti zápasů, pětkrát však uspěli v prodloužení nebo po samostatných nájezdech. "Přesto nás na úvod čeká doma velmi těžký soupeř. Viděl jsem Pardubice v European Trophy v Plzni, a přestože prohrály, hrály velice dobře. Je to technicky výborně vybavené mužstvo," řekl trenér Václav Baďouček, jenž bilanci vzájemných zápasů nepřeceňuje.

Že se jim v Karlových Varech příliš nedaří, ale Pardubice dobře vědí. "Musíme k utkání přistoupit stejně jako k prvnímu domácímu zápasu, kdy jsme stylu soupeře čelili dobrým pohybem. V tom je obrovská síla týmu, jsme dobře bruslící mužstvo. Musíme mít výborný pohyb a kombinovat, aby nás soupeř nestačil obsazovat," uvedl trenér Pavel Hynek, jenž v minulosti působil i na západě Čech.

Karlovy Vary chtějí proti ambicióznímu soupeři, který je považovaný za jednoho z favoritů soutěže, uspět agresivní a důraznou hrou. "Na maximální bojovnost chceme sázet. Důrazní a agresivní musíme být hlavně před brankou," podotkl Baďouček, jenž v části sezony 2009/10 vedl karlovarský tým společně s Hynkem.

Pardubice ale předpokládají, že zápas s Karlovými Vary bude podobný jako s Libercem. "I Tygři se totiž snaží hrát fyzicky náročný hokej. Karlovy Vary to mají založené na nasazení, bojovnosti. Tyhle vlastnosti tam dominují nad kreativitou. Na začátku extraligy je to ale kolikrát víc o bojovnosti než o hokejové kráse. Všechna mužstva mají dostatek síly," dodal Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články