Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice se na úvod připravují v Havlíčkově Brodě

Pardubice - Netradičně již v půl sedmé ráno se sešli hokejisté Pardubic, aby začali závěrečnou část přípravy na extraligovou sezonu. Východočeši totiž budou tento týden trénovat v Havlíčkově Brodě, kam se ráno přesunuli. Ještě před tím ale všichni podstoupili odběry krve. Už potřetí v průběhu předsezonní přípravy. "Jedná se o základní vyšetření hráčů, abychom věděli, že v sobě nemají nějaké nemoci a mohou naplno trénovat. Ukáže nám to aktuální stav každého hráče. Každý byl někde na dovolené a chceme mít jistotu, že organismy jsou v pořádku," uvedl trenér Pavel Hynek.

Pardubice vstoupí do sezony s kádrem, který nedoznal oproti minulé sezoně velkých změn. Odešli brankář Adam Svoboda, obránci Jeff Jillson, Branislav Mezei a útočník Rastislav Špirko. Na jejich místa přišli beci Vladimír Sičák, Josef Melichar, Václav Benák, útočník Corey Elkins a brankářskou dvojici s Martinem Růžičkou bude tvořit Vladimír Koutský. Elkins se k týmu ale připojí až v příštím týdnu. 

Semifinalista minulého extraligového ročníku bude v Havlíčkově Brodu trénovat až do pátku čtyřfázově. "Dopoledne jsme v posilovně a na ledě, odpoledne máme suchou fázi v tělocvičně a společný led," popsal Hynek, který povede tým společně s Ladislavem Lubinou. Od pondělí se pardubičtí hokejisté budou připravovat v domácím prostředí. "První tři týdny budou mít kondiční charakter," řekl Hynek.

Pardubice mají aktuálně v plánu deset přípravných zápasů, osm z nich je součástí European Trophy, kterou tým poprvé v klubové historii bude hrát. Extraliga začne 16. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články