Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pardubice se chystají do Brna, Sparta hraje s Litvínovem

Praha - Dohrávky Komety Brno s Pardubicemi a Liberce proti Vítkovicím uzavřou 12. kolo hokejové extraligy, které bylo rozloženo celkem do tří dnů. Třetím zápasem dne je atraktivní předehrávaný souboj 19. kola mezi vedoucí Spartou a obhájcem titulu Litvínovem, jež je stále na pozicích mimo první desítku. Zápas Brno - Pardubice sledujte živě od 17:10 na programu ČT sport a našem webu.

17:10 Brno - Pardubice (ČT sport)

Kometa v pátek prohrou v Mladé Boleslavi 0:4 ukončila sérii tří zápasů, v nichž získala plný počet bodů. Navíc poprvé vyšli Brňané střelecky zcela naprázdno. "Po herní stránce jsme měli šancí na dva zápasy. Nemůžeme se vymlouvat na výborného brankáře Ritticha. Náš důraz v zakončení musí být lepší," uvedl kouč Brna Alois Hadamczik. Pardubice se v Brně představí pod vedením nového kouče Richarda Krále s asistentem Markem Zadinou, které v minulosti v Třinci dlouhá léta vedl právě Hadamczik.

Z Hadamczikova pohledu má před sebou Král slibnou trenérskou budoucnost. "Považuji jej za jednoho z nejlepších hokejistů, které jsem vedl. Ovšem na to nyní nemohu hledět, končí první čtvrtina a my potřebujeme ještě získat v nadcházejících dvou zápasech tři až šest bodů. Navzdory poslední prohře se Spartou odvedli Pardubičtí dobrý výkon," dodal Hadamczik.

Král se Zadinou při prvním pokusu o nápravu situace neuspěli, nyní mají pokus číslo dvě. "Dvě třetiny proti Spartě jsme soupeře přehrávali. Ale udělali jsme tam některé chyby, které nás stály lepší výsledek," připomněl Zadina, z jehož pohledu prý Brno prakticky nemá slabinu. "Silní v útoku, silní v obraně, mají dobrého brankáře. Kompaktní, vyrovnaný a dobře složený tým. Pro nás je každý zápas těžký, ale musíme jít krok po kroku a začít ty body sbírat," zdůraznil Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Kometa Brno - Pardubice

18:00 Liberec - Vítkovice

Pod Ještědem na sebe narazí dva týmy s dobrou aktuální formou a herní pohodou. Domácí Bílí Tygři se mohli radovat po pěti z posledních šesti zápasů, Ostravané za sebou mají šňůru čtyř vítězství, během nichž se jim dařilo v ofenzivě a nastříleli během této série celkem 20 branek. "Myslím si, že od prvního gólmana až po posledního hráče tady všichni zvládají tlak, jež na nás byl vytvářen hned od začátku. V týmu jsme si na začátku soutěže rozdali role, každý ví, co má hrát, a skvěle nám to šlape. Já jsem jenom rád, že se nám povedlo chytnout začátek sezony. Chceme v tom pokračovat i nadále," řekl zkušený útočník Petr Vampola.

Vítkovičtí postrádají ustálenější zápasový rytmus. "Nehrajeme rychle po sobě, ale po každém zápase následuje delší pauza, to může být na škodu. Už jsem to s nadsázkou říkal v Olomouci, že pomalu týmy anglické fotbalové ligy odehrají v týdnu více utkání než my. Taky z toho důvodu bych rozhodně nemluvil o nějaké naší vítězné sérii. Vyhráli jsme čtyři zápasy, ano, ale série to není," prohlásil s nadsázkou kouč Jakub Petr.

18:30 Sparta - Litvínov

Sparta naopak stihla odehrát nejvíce duelů (13) v celé soutěži. "Zápasy jdou v rychlém sledu. Chceme vycházet z našeho výkonu z posledních utkání v Pardubicích a s Chomutovem. Cílem jsou tři body a pevně věříme, že na utkání s obhájcem titulu přijde velká návštěva," přál si asistent trenéra Zdeněk Moták. Po několika divočejších výsledcích inkasovali Pražané v základní hrací době za poslední tři vystoupení celkem jen tři branky. "Sedli jsme si s bekama a museli jsme něco změnit, protože jsme byli nejhůře bránící tým. Za ty poslední tři zápasy jsme se ale hodně zlepšili a doufám, že to tak bude pokračovat," doplnil gólman Tomáš Pöpperle.

Litvínov je pro Spartu velmi tradičním sokem. "Bereme to však jako každý další zápas, na který se připravíme s cílem bodovat," prohlásil kouč Radim Rulík, jehož svěřenci mohou poprvé v sezoně uspět třikrát v řadě. "Sparta je těžký soupeř. Musíme hrát stále aktivně jako poslední dva zápasy. Věřím tomu, že to dopadne dobře a nějaké body odvezeme. Budu se připravovat stejně a budu chtít zvítězit, nezáleží na tom, že to je Sparta," uvedl brankář Jaroslav Janus, který právě ze Sparty po minulé sezoně, v níž se mu příliš nedařilo, přišel na sever Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články