Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice s Libercem začínají "od nuly"

Praha - Semifinálová série play-off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Libercem pokračuje v neděli opět "od nuly". Po čtyřech zápasech je stav nerozhodný 2:2 a trenéři obou celků Pavel Hynek i Jiří Kalous tak své celky chystají na restart semifinále, jen se už tentokrát bude hrát jen na dvě vítězství. Utkání sledujte od 17:00 živě na ČT4 a našem webu, komentovat ho budou Tomáš Jílek s Martinem Hostákem, ve studiu je doplní Robert Záruba s Milanem Antošem.

Východočeši ve čtvrtek vcelku jednoznačně ovládli zápas v Liberci a odvrátili tak hrozbu možného konce série, která tak bude s jistotou pokračovat až do úterý. "Jsme zpět v sérii. Bylo by špatné pustit Liberec do stavu 3:1, pak by měl mečboly a bylo by to hodně těžké," řekl trenér Pardubic Pavel Hynek. Hokejisté ČSOB Pojišťovny uspěli ve čtvrtém duelu i přesto, že se jim nepodařilo využít ani jednu z osmi přesilových her. V předešlých duelech přitom vždy jednou faul soupeře potrestali.

Kouč Hynek ale ani tak není s produktivitou v početních výhodách spokojený. "Ve středu nás to stálo zápas, ve třetí třetině jsme měli tři přesilovky a gól jsme nedali. Na druhou stranu musím říct, že Liberec hraje v oslabení dobře. Myslím si, že musíme zjednodušit hru a více střílet," uvedl Hynek, jenž si pochvaloval, že jeho svěřenci byli v posledním duelu konečně důraznější v předbrankovém prostoru.

"Liberec tam byl třikrát lepší, ve čtvrtek jsme lepší byli my. Je to 2:2, začínáme od nuly a hrajeme doma," dodal pardubický kouč, jenž bude mít v neděli k dispozici i obránce Aleše Píšu. Zkušený bek v předešlých dvou duelech z disciplinárních důvodů nehrál. Severočeši vyhráli první a třetí duel série, v zatím posledním zápase ale neměli šanci na úspěch. To přiznal i kouč Kalous. "Pardubice nás přehrály ve všech směrech a neměli jsme nárok," uznal Kalous, jehož mrzelo, že jeho svěřenci opustili důrazný hokej, který praktikovali v předešlých utkáních. Liberec si dobře uvědomuje, že se musí vyvarovat množství trestů. V předchozím utkání Tygři inkasovali včetně osobního trestu Milana Bartoviče 30 trestných minut.

"Musíme se připravit na další zápas a zvládnout lépe činnosti, které nám nešly. Série prakticky začíná za stavu 0:0 a čekají nás tři zápasy," řekl Kalous. Jeho asistent Filip Pešán věří, že libereckým hráčům se bude na pardubickém ledě hrát lépe než doma. "Doma se nám nehraje dobře, problém je v psychice. Poslední zápas jsme prohráli v hlavách. Do Pardubic jsme na začátku jeli s čistou hlavou a hrálo se nám dobře. Snad se to bude opakovat," uvedl Pešán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články