Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice s Haškem v brance vyhrály ve Vrchlabí 3:0

Vrchlabí - Hokejisté Pardubic vstoupili do Tipsport Hockey Cupu ve druhém kole základní skupiny C výhrou nad prvoligovým Vrchlabím 3:0. V brance Moelleru se poprvé představil čtyřiačtyřicetiletý gólman Dominik Hašek, který oblékl pardubický dres po téměř patnácti letech a celkem snadno si připsal čisté konto. Dvěma góly se blýskl slovenský útočník Radovan Somík. Vrchlabí po úvodní porážce s Kladnem 1:6 ani v druhém utkání proti extraligovému týmu neuspělo.

Návrat někdejšího nejužitečnějšího hráče a nejlepšího gólmana NHL na led poprvé od dubna 2008, kdy chytal za Detroit, téměř zcela zaplnil Elektromont Arénu v podkrkonošském městě. Hašek však ze svého umění neměl možnost moc ukázat, protože byl dlouho prakticky bez práce. 

Vedení získal Pardubicím ve třetí minutě Bláha a potom zvýšil v početní převaze Somík. Olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru v kleci řešil jen několik nahození, jen v 18. minutě se více zapotil při závaru po Kubešově akci. Pardubický favorit si v poklidu hlídal náskok, který ještě v 35. minutě navýšil svou druhou trefou Somík. V dalším průběhu měl už Hašek více práce, ale radost z výjimečné trefy hráčům Vrchlabí nepovolil.

Je nám líto, video expirovalo.
Dominik Hašek se vrátil do branky Pardubic
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články