Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice promrhaly tříbrankové vedení a v Olomouci v prodloužení padly

Olomouc - Hokejisté Olomouce porazili ve 34. kole extraligy Pardubice 4:3 v prodloužení. Východočechům k více než jednobodovému zisku nestačilo ani vedení 3:0, které měli na své straně ještě po 36 odehraných minutách. Na obratu se dvěma trefami podílel útočník Jan Knotek, v čase 62:43 rozhodl další forvard Dávid Buc.

Trenéři Mory Venera s Tomajkem museli v sestavě oželet zraněné Rašnera, Mataie, Zemana a Hermana. Kafka odešel výměnou za Húževku do Vítkovic. Šanci v základní sestavě dostali Jergl s Pekrem. Hostům se do sestavy vrátili reprezentační junioři Ščotka a Voženílek. Kohoutům se první třetina vůbec nepovedla. Už ve 14. minutě málem inkasovali, když sudí po skrumáži před Konrádem zkoumali přes videosudího, zda nepadla branka do olomoucké sítě. Pak po chybě unikl při návratu z trestné lavice domácí obraně Bokroš a prostřelil Konráda.

Následně zásluhou Orsavy navýšilo Dynamo vedení, když Kohouti několikrát nedokázali vyhodit kotouč z obranné třetiny. Mizérie Kohoutů pokračovala i ve druhé části. Ve 25. minutě trestala Olomouc opět druhá formace Pardubic - Petr Sýkora zůstal sám před Konrádovou brankou a po Marcinkově skvělém pasu zvýšil. Hanáci pak ustáli oslabení a ve 28. minutě měli obrovskou šanci ke snížení: Mikúš našel volného Kucharczyka, ten pálil z první, ale Maxwell stihl zasáhnout. V další šanci se ocitnul kapitán Vyrůbalík, ani on na Maxwella nevyzrál.

Tlak Olomouce vzrůstal, branku dobývala posila Húževka, nula na kontě domácích ale zůstávala dál. Hostující trenéři reagovali na tlak Olomouce oddechovým časem. Odkrytou branku pan netrefil ani Laš. Přišla ale přesilovka domácích, v níž od modré čáry pálil Buc a před Maxwellem tečoval Knotek. O minutu později prošel pardubickou obranou Jergl a překonal i Maxwella - 2:3. Třetí třetina začala brejkem Dynama, Poulíček ale našel připravenou Konrádovu lapačku.

V početní převaze pak Pardubice nastřelily tyčku a Rolinek přestřelil prázdnou branku. Ve 49. minutě bylo vyrovnáno: Pekr vybojoval puk za brankou hostí a nahrál najetému Knotkovi, který přesnou ranou mezi betony trefil přesně. Hanáky pak opět podržel Konrád, když vychytal volného Redenbacha. Čtyři minuty před koncem hráli početní převahu domácí a Vodný trefil tyčku. V závěru oslabení navíc Dynamo vyhodilo puk a Olomouc měla možnost hrát 11 vteřin pět na tři. Bez efektu, ale v prodloužení pak trefil bod navíc pro Olomouc parádní ranou Buc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Pardubice

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodloužení (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 37. J. Knotek (Buc, Skrbek), 39. Jergl (Holec), 49. J. Knotek (Pekr), 63. Buc (Skrbek) - 15. Bokroš, 19. Orsava (Marcinko, P. Sýkora), 25. P. Sýkora (Marcinko). Rozhodčí: Hrubý, R. Svoboda - Bryška, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4891.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Ondrušek, Jaroměřský - Laš, J. Knotek, Buc - Vodný, Řípa, Eberle - T. Mikúš, Húževka, Kucharczyk - Jergl, Holec, Pekr. Trenéři: Venera a Tomajko.

Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Bokroš, Gregorc, Štajnoch, L. Havlík, Šeda, Ščotka - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Kaut, Poulíček - Moučka, Cetkovský, Voženílek. Trenéři: R. Král a Zadina.

Jan Tomajko (Olomouc): "Dnešní zápas měl dvě různé poloviny. Pardubice byly v té první lepší, lépe bruslily, my jsme pokračovali ve špatném výkonu ze Zlína, prohrávali jsme souboje. Nakopl nás gól v přesilovce, byl nás plný led a potom tím úsilím jsme to srovnali a v závěru se k nám přiklonilo štěstí. Mohli jsme mít v závěru i tři body, přesilovka nebyla špatná, ale jsme rádi i za ty dva. Musíme zlepšit vstupy ze zápasů, protože už poněkolikáté jsme prohrávali 0:3. Nemyslím si, že by to bylo nervozitou, spíše už první střídání bylo laxní, musíme začít lépe."

Richard Král (Pardubice): "Měli jsme do 25. minuty hru pod kontrolou, vedli jsme 3:0, pak jsme nepochopitelně začali hrát něco jiného. Ztráceli jsme kotouče, vraceli se do naší třetiny, nechali soupeře dostat do tlaku. Snažili jsme se to zvrátit oddechovým časem, ale nepovedlo se. V posledních třech minutách druhé třetiny rozhodlo, že dala Olomouc dva góly. Začátek třetí části jsme hráli dobře, měli jsme šanci na 4:2, ale po obrovské chybě jsme dostali vyrovnávací branku. V závěru jsme ubránili přesilovky Olomouce, v prodloužení jsme taky měli šanci, ale soupeř měl více štěstí. Opakovalo se naše domácí utkání s Vítkovicemi, akorát v obráceném gardu a bohužel s porážkou pro nás."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články