Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Pardubice prohrály v Liberci a play-off se jim vzdaluje

Liberec - Hokejisté Pardubic prohráli ve 49. kole extraligy na ledě předposledního Liberce 2:3, přestože po dvou třetinách vedli 2:0. Úřadující mistr tak se čtyřmi zápasy do konce základní části ztrácí na desáté Vítkovice už šest bodů a účast v předkole play-off se mu vzdaluje. Bílí Tygři se přiblížili právě jedenáctým Pardubicím na pět bodů a stejné manko mají i na dvanácté Karlovy Vary.

Liberec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pardubice do zápasu vlétly a odměnou jim byl hned po 21 sekundách hry vedoucí gól. Cetkovský vyřešil situaci dva na jednoho bombou pod horní tyč a Schwarzovi v liberecké brance nedal žádnou šanci. I nadále byli hosté aktivnější a domácí brankář musel být v pohotovosti. Šanci na vyrovnání měli Bílí Tygři ve dvou přesilových hrách, kromě Nedvědovy střely však Růžičku prakticky neohrozili. Poté mohl zvýšit opět Cetkovský, Schwarz ale jeho střelu vyrazil betonem. Na druhé straně zahrozil Kudrna, ale byla to pouze ojedinělá šance domácích. První třetina byla jasně v režii Pardubických.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl vyrovnat domácí kapitán Nedvěd, Růžička však vytáhl povedený zákrok. Ihned z protiútoku se na Schwarze řítil osamocený Nosek, svůj blafák i kvůli faulu Čutty nedotáhl. Trestné střílení se nepískalo, hosté však hráli přesilovku a po trestu pro Liberec za příliš mnoho hráčů na ledě pak navíc minutu i v pěti proti třem. Pardubičtí zasypali Schwarze sprškou střel, vstřelit gól se jim však nepodařilo. Skóre se opět měnilo až ve 36. minutě, kdy Buchtele v situaci dva na jednoho vystřelil a Schwarz jeho střelu neudržel.

Na konci třetiny byl vyloučen Duda, kterého hned po pěti vteřinách následoval Kica. Ani tuto téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku hosté využít nedokázali. Přesilovku pět na tři si v úvodu třetí třetiny vyzkoušeli také domácí a vedlo se jim lépe. Pospíšil si vybruslil do ideální palebné pozice a střelou k tyči snížil. Severočeši pokračovali v klasické přesilovce a během půl minuty dokázali vyrovnat.

Kudrna si našel odražený kotouč a střelou pod břevno srovnal stav. Domácí po vyrovnávacím gólu ožili, Filippi v dobré pozici branku netrefil, po něm se do šance tlačil Bulíř, Růžička byl ale připraven. Na opačné straně zahrozil Bartek, Schwarz byl na místě. Čtyři minuty před koncem se hostující obranou prosmýkl Bulík a střelou mezi Růžičkovy betony otočil skóre utkání. V závěru to hosté zkusili bez brankáře, domácí se však již ubránili.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 44. T. Pospíšil (Čutta, Nedvěd), 44. Kudrna, 56. Bulík (Duda, Moravec) - 1. Cetkovský (Bartek), 36. Buchtele (T. Nosek). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Bádal, Svoboda. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Diváci: 4286.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Jánošík, Čutta, Výtisk, Moravec, Šimek - Duda, P. Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Dušek - Bárta, Bulíř, Vantuch - Jonák. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Mocek, Marušák, Hudec - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, T. Nosek, Buchtele - Endál, Kousal, Rolinek - Starý, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Pavel Hynek (Liberec): "Dvě třetiny jsme byli horším týmem. Pardubice měly lepší pohyb a dvakrát nás potrestaly z brejku. Do zápasu jsme se dokázali vrátit díky přesilovkám, které byly zlomovým momentem utkání. V závěru jsme vítězství strhli na svou stranu. Musím hráčům poděkovat, dnes to jsou vydřené tři body."

David Pospíšil (Pardubice): "Jsme zklamaní, protože průběh utkání nasvědčoval tomu, že bychom si měli odvést tři body. Dvě třetiny jsme odehráli velice dobře, Liberec jsme k ničemu nepustili. Bohužel jsme nevyužili dvakrát přesilovku pět na tři, a jak praví nepsané pravidlo, s tím se nedá vyhrát zápas. Ve třetí třetině přišel zkrat, je to částečně nekázeň a naše labilita, domácím jsme puky přímo nabídli. Liberec na rozdíl od nás dokázal využít přesilovky, to dnes rozhodlo."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články