Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice prohrály, Chomutov vydřel první body po nájezdech

Pardubice - Chomutovští hokejisté vydřeli své první extraligové body poté, co udolali úřadujícího mistra z Pardubic. Severočeši mohli dokonce brát body tři, protože ještě ve třetí třetině vedli 3:1. Pardubičtí ale postupně stupňovali tlak a dokázali vyrovnat. Na řadu přišlo prodloužení, v něm se však přes mnohé šance nerozhodlo. V nájezdové loterii pak dal vítězný gól chomutovský Sikora a Piráti si z východu Čech odvezli dva body.

Pardubice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvodní zápas šampiona doma měl slavnostní nádech. Legenda klubu Bohuslav Šťastný odhalil už šestou mistrovskou plachtu pod stropem ČEZ Arény a slavnostní buly vhodil olympijský vítěz z Londýna ze závodu horských kol Jaroslav Kulhavý. Pardubickým hráčům se vstup do utkání podařil, ve čtvrté minutě přečíslili soupeře v jeho obranném pásmu a po Somíkově přihrávce otevřel skóre Bartek. Vzápětí mohl zvýšit Buchtele.

Blízko vyrovnání byl Polák, ale v dobré pozici neuspěl, stejně jako na druhé straně Somík. Chomutovu se podařilo vyrovnat v osmé minutě, kdy překvapil Hruška Růžičku střelou pod lapačku. Domácí měli převahu, ale další možnost hostů měl ve 14. minutě Lušňák. Po náporu Východočechů se skóre neměnilo po šancích Bartka, Brendla či Šagáta.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté odolali při Procházkově vyloučení a ve 27. minutě mohli otočit stav. Po přečíslení dvou na jednoho neuspěl po Hromasově přihrávce proti Růžičkovi Kraft. Piráti následně nevyužili první přesilovku a ve 34. minutě měli štěstí, když se Bartkova střela odrazila od horní a následně pravé tyče zpět do hřiště. Sudí situaci prověřili u videa.

Další minuty patřily Chomutovu. V 35. minutě se dostal do úniku Sikora a střelou k pravé tyči si připsal premiérovou trefu v extralize. Po Hromasově přihrávce mohl zvýšit před prázdnou brankou Hruška, ale zabránil mu v tom Vašíčkův faul. V přesilovce se ale Piráti dočkali zvýšení na 3:1 díky Mrázkově ráně od modré čáry.

Na začátku třetí třetiny se nejdříve domácí ubránili při trestu Cetkovského a pozvolna stupňovali tlak, který vedl k vyrovnání. Při Lučkově vyloučení ještě domácí neuspěli, ale v 51. minutě skončilo za Řehořovými zády nahození Starého. Za dvě minuty po další střele Starého vyrovnal z dorážky do odkryté branky Brendl. Obrat mohli dovršit domácí ještě při Pulpánově vyloučení a pak po šancích Buchteleho a Benáka.

V nastavení neproměnil největší šanci chomutovský kapitán Kraft, ale v nájezdech slavili hosté vítězství díky rozhodující Sikorově trefě.

HC Pardubice - Piráti Chomutov 3:4 po nájezdech (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Bartek (Somík, Beech), 51. Starý (Kousal, Benák), 53. Brendl (Starý, Kousal) - 8. D. Hruška (V. Polák, M. Procházka), 35. Sikora (Hromas, Bartejs), 37. Mrázek (Rýgl, M. Procházka), rozhodující sam. nájezd Sikora. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7140.

Pardubice: M. Růžička - Sičák, Vašíček, V. Kočí, Ďaloga, Benák, Kolář - Bartek, Beech, Somík - Šagát, T. Zohorna, Starý - Brendl, Kousal, Buchtele - Semorád, Nahodil, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Macháček, Lučka, Bartejs - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, M. Procházka, V. Polák - Lušňák, Zálešák, Hafenrichter - Ondřej, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Připravovali jsme se na způsob hry soupeře, ničím nás nepřekvapil, ale bohužel se ukázalo, že zlepšený výkon ve třetí třetině na vítězství nestačí. První dvě třetiny nám chyběl pohyb, včasná přihrávka a důraz do branky. Abychom sbírali body, tak musíme zlepšit náš výkon."

Jiří Doležal (Chomutov): "Začátek první třetiny byla trošku oťukávaná, pak domácí vstřelili branku a jejich tlak trošku sílil. My jsme se štěstím vyrovnali na 1:1. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, zpřesnili přihrávky a dostávali jsme se do šancí a do brejku. Dali jsme dva góly, myslím si, že jsme možná mohli přidat i o jeden gól víc, možná bychom pak utkání ve třetí třetině zvládli. Ale domácí byli ve třetí třetině jednoznačně lepší, v její polovině nás válcovali a dostali jsme dvě branky, které nás trošku položily. Asi se štěstím jsme to ubránili, protože jsme si bodovat v utkání zasloužili."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články