Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pardubice přetlačily Kometu v prodloužení, dělovkou od modré rozhodl Sýkora

Pardubice dokázaly v 21. kole extraligy porazit favorizovaného soupeře z Brna po prodloužení 2:1. Východočeši se dostali do vedení už v 8. minutě díky trefě Rostislava Marosze, o jedenáct minut později ale zařídil Kometě vyrovnání Martin Zaťovič. V základní hrací době už další branka nepadla, a tak muselo rozhodnout prodloužení. O vítězství Dynama rozhodl Petr Sýkora, který nekompromisně vypálil od modré čáry a prostřelil gólmana Marka Čiliaka.

Utkání Brno - Pardubice
zdroj: ČTK/Šálek Václav

Úvodní třetina nabídla hokej se spoustou nepřesností na obou stranách. Kometa si i bez zraněného obránce Ondřeje Němce udržovala územní převahu, ze které se ale do slibnějších střeleckých příležitostí často nedostávala. Hosté spoléhali na pozornou defenzivu prokládanou rychlými protiútoky, brankáře Čiliaka však vážněji neohrozili. Brňané v úvodu druhé třetiny zvýšili obrátky, dostali soupeře na chvíli pod tlak.

Doplatili ale na chybnou rozehrávku, kterou ve 28. minutě vystihl Marosz, jenž po úniku překonal Čiliaka. Po inkasovaném gólu upadla Kometa do desetiminutového útlumu, v němž se nezmohla na kloudnější protiútok. Hosté na chvíli převzali režii zápasu, vypracovali si střelecké šance, chyběla jim ale přesnost v koncovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Pardubice

Kometa se snažila dostat z krize bojovností a důrazem v osobních soubojích. Dřina vynesla Brňanům před koncem druhé třetiny kýžený vyrovnávací gól. Po akci Erata s Hruškou se podařilo Zaťovičovi ve 39. minutě protlačit kotouč za brankáře Kacetla.

Ve třetí třetině Kometa nevyužila tři přesilovky. V početní výhodě hráli domácí hodně křečovitě, chyběla jim přesnost a větší tlak do branky. Pardubičtí hokejisté hrozili rychlými protiútoky, neporadili si ale s brankářem Čiliakem. "Měli jsme problémy s rozehrávkou. Těžko jsme se prosazovali. Pardubice hrály dobře organizovaně," poznamenal útočník Komety Martin Zaťovič.

Minutu před koncem základní hrací doby byl vyloučen domácí Tomáš Svoboda. Početní výhodu hosté využili v nastavení, kdy po přihrávce Trončinského v 61. minutě vstřelil vítězný gól Sýkora. "Do přesilovky jsme nasadili to nejlepší, co jsme měli. Chtěli jsme získat druhý bod, což se nám podařilo. Děkuji celému týmu za zodpovědný výkon. Zvláště brankář Kacetl nás podržel ve spoustě těžkých situací," dodal trenér Marek.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 39. Zaťovič (J. Hruška, M. Erat) - 28. Marosz, 61. P. Sýkora (Trončinský, Rolinek). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 7405.

Sestavy:

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Vágner - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, L. Čermák, Vincour - T. Svoboda, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, Nečas, Mallet. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů po utkání HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice:

Petr Haken (Brno): "Na našem výkonu bylo vidět, že někteří hráči měli v přestávce více zápasů a jiní méně. Věříme, že příští zápas, který nás čeká, bude lepší. Bylo to trpělivé utkání z obou stran. My jsme se nedokázali dostat pořádně do tempa. Asi to bylo i kvalitní obranou a bráněním Pardubic ve středním pásmu. Pokud jsme byli v útočném pásmu, tak nám chyběla častější střelba. Soupeř zblokoval hodně našich střel."

Pavel Marek (Pardubice): "Děkuji celému týmu za zodpovědný výkon. Zvláště brankář Kacetl nás podržel ve spoustě těžkých situací. Nechtěli jsme pustit Kometu do vedení. Věděli jsme, že by získala obrovské sebevědomí. Respektovali jsme sílu týmu, který proti nám hrál. Šli jsme trpělivě zápasem. Na konci se nám naskytla v prodloužení přesilovka čtyři na tři. Do ní jsme nasadili to nejlepší, co jsme měli. Chtěli jsme získat druhý bod, což se nám podařilo."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články