Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice přehrály Plzeň na jejím vlastním ledě

Plzeň - Hokejisté Pardubic vyhráli v třetím kole extraligy na ledě Plzně 2:1 a připsali si tak první výhru v sezoně. Po trefách Zohorny a Kousala vedli úřadující mistři na ledě ČEZ Arény již o dvě branky, ale gól Straky ještě závěr zdramatizoval. Díky vynikající obraně podepřené spolehlivým výkonem brankáře Růžičky ale Pardubice výhru na západě Čech uhájily.

Východočeši ještě v sestavě postrádali ohlášené posily ze zámoří Hemského s Kindlem. Naopak ve středu druhého plzeňského útoku se poprvé v novém ročníku objevil uzdravený vůdce indiánů Martin Straka. Opatrný úvod ukončil až v 9. minutě domácí Dvořák tečí těsně vedle pardubické branky. Vzápětí udeřilo na druhé straně, když do rozhozené obrany Plzně najel Šagát a po jeho přihrávce vypálil z levého kruhu přesně pod břevno Zohorna.

Až obdržený gól Západočechy lehce probral. Kovářovu střelu od modré čáry ale tečoval Vlasák pouze do brankové konstrukce. Pozorně bránící hosté hrozili z brejků, po jednom z nich dorážel na brankovišti nepřesně bek Ďaloga. Ve 14. minutě už musel zasahovat při pardubickém přečíslení dva na jednoho gólman Svoboda, když na něm postupně ztroskotali Kousal s Buchtelem a v pokračujícím náporu hostů zastavil i teč Noska.

Ospalý výkon domácích pokračoval také na začátku druhé třetiny a jen pozorný Svoboda uchránil Škodu od další pohromy při střele nekrytého Barteka z levé strany. Do tempa se Plzeň dostala až během přesilové hry, Vlasák ovšem netrefil dobře kotouč před odkrytou klecí gólmana Růžičky. Do té doby lépe bruslící pardubické hráče začali domácí přehrávat v polovině zápasu, Straka ale v dobré pozici mezi kruhy šanci prováhal a vzápětí z protiútoku zamířil Zohorna těsně vedle pravé tyče.

Vyrovnání měl na holi ve 34. minutě Kratěna, při přesilovce ale po přesné příihrávce Kováře zpoza branky zakončil zblízka jen do náruče připraveného Růžičky. O druhé přestávce stáhnul plzeňský kouč Razým hru na tři útoky a vrátil k sobě osvědčenou dvojici Straka, Vlasák. Počáteční tlak domácích však Pardubice výborně organizovanou defenzivou otupily a ve 48. minutě udeřily.

Pokus Buchteleho ještě Svoboda vyrazil, vzápětí však po Brendlově přihrávce od pravého hrazení zblízka úspěšně zakončil Kousal. O pět minut později vrátil Plzeň do hry Straka, jenž stál na konci krásné přesilovkové kombinace. Navíc v 55. minutě indiáni nezužitkovali 29 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. Díky Svobodově akrobatickému zákroku proti střele Šagáta ale marně sahali při power play po prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Pardubice

HC Škoda Plzeň - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Martin Straka (Jan Kovář, Vlasák) - 10. T. Zohorna (Šagát, Sičák), 48. Kousal (Brendl, Benák). Rozhodčí: Souček, Pešina - Bláha, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 5 306.

Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, J. Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Gulaš, Martin Straka, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Pardubice: M. Růžička - Sičák, Vašíček, Píša, V. Kočí, Benák, Kolář, Ďaloga - Bartek, Beech, Somík - Šagát, T. Zohorna, Starý - Brendl, Kousal, Buchtele - Semorád, T. Nosek, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Michal Straka (Plzeň): "Dnes jsme začali hrát až ve třetí třetině. Dvě třetiny jsme byli špatní. Zejména v úvodní části jsme byli úplně mimo. Neútočili jsme, ani jsme nebránili. Pramenilo to z toho, že jsme vůbec neměli pohyb. Nedokázali jsme se vůbec udržet na puku a můžeme být rádi, že jsme inkasovali jen jeden gól. Ve druhé třetině se to trochu zlepšilo a ve třetí dvacetiminutovce jsme sahali dokonce po vyrovnání. Na jednu dobrou třetinu se ale vyhrát nedá, Pardubice prostě dneska byly lepší."

Pavel Hynek (Pardubice): "Chci poděkovat hráčům za výkon a nasazení. Chtěli jsme přidat na agresivitě a více dohrávat souboje. Z dnešního výkonu kluků bylo cítit, že chtějí tu neúspěšnou sérii zlomit a vyhrát. Byla tam vidět obětavost a urputnost, prostě pravý týmový výkon. Výborně chytali oba gólmani, proto padlo tak málo branek. Ten hokej dnes nabíral postupně otáčky a utkání vrcholilo ve třetí třetině. Jsem velmi rád, že jsme uhráli tři body a se štěstím jsme přežili ten závěrečný plzeňský tlak."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články