Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice porazily Třinec a stále mohou doufat v play-off

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v dohrávce 40. kola extraligy Třinec 5:3 a oživili své naděje na postup do předkola play-off. Úřadující mistr sice od čtvrté minuty prohrával, ale rozhodující obrat v utkání předvedl třemi góly mezi osmou a desátou minutou. Na jedenáctém místě Východočeši dál stíhají Vítkovice a Kometu Brno. Oceláři marně dotahovali a venku prohráli už popáté za sebou.

Pardubice - Třinec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hosté se dostali do vedení díky přesilovce pěti proti třem, kterou jim nabídl Marušákův faul a po dalších deseti vteřinách Cetkovského vyhození puku do hlediště. Prosadil se z dorážky Varaďa, sudí si ještě situaci ověřili u videorozhodčího. Východočeši ale předvedli rychlý obrat a třemi góly v rozmezí 147 vteřin vyhnali gólmana Hrubce z branky. Jako první jej překonal Buchtele a za 37 vteřin zaznamenal svou první trefu v české extralize slovenský bek Ďaloga.

Když pak obránce Benák přerušil soupeřovo přečíslení tří na jednoho, prosadil se po Radilově přihrávce z mezikruží znovu Buchtele. Domácí mohli ještě v úvodním dějství náskok zvýšit, ale při Lojkově trestu neproměli šance Endál a Bartek. V čase 19:41 byl duel kvůli kolapsu fanynky přerušen a zbytek úvodní části se dohrál až po úpravě ledu. Pardubice hrály po trestech Rákose a Peterka téměř čtyři minuty v početní výhodě včetně šesti vteřin v pěti proti třem, ale Třinec se ubránil.

Ve 27. minutě šel pykat Varaďa a po třech vteřinách i Klouček, ale domácí ani dlouhou výhodu o dva muže v poli nezužitkovali. Snížit mohl ve 37. minutě Peterek, který se individuálně dostal až před Salfického, ale ten svůj tým podržel. Třinec po 77 vteřinách závěrečného dějství potrestal Endálův faul z konce druhé třetiny, když se prosadil z dorážky obránce Klouček.

Ale vzápětí šel pykat také bývalý pardubický hráč Rákos a Nosek vrátil domácím dvoubrankový náskok. Skóre pak nezměnil Lojek, jehož vychytal před odkrytou brankou Salfický. Na druhé straně zasáhl proti Starému Hamerlík. Naději Třinci vykřesal ještě v 59. minutě při hře čtyř proti čtyřem Polanský, ale 21 vteřin před koncem pojistil domácím tři body Píša, který prostřelil Hamerlíka od modré čáry.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 5:3 (3:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Buchtele (Vašíček, Kousal), 8. Ďaloga (Rolinek), 10. Buchtele (Radil), 43. T. Nosek (Marušák, T. Zohorna), 60. Píša (Kousal) - 4. Varaďa (M. Růžička, Roth), 42. Klouček (Adamský, Polanský), 59. Polanský (Ovčačík, Orsava). Rozhodčí: Jeřábek, Mikula - Jindra, Skopal. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 8 422.

Pardubice: Salfický - Benák, Kočí, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Hudec - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Endál, Rolinek, Starý - T. Nosek, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Třinec: Hrubec (10. Hamerlík) - Roth, Ovčačík, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Peterek - Hrňa, Zagrapan, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenér: Turek a Janků.

David Pospíšil (Pardubice): "Náš záměr byl vstoupit do utkání aktivně, to se nám téměř podařilo, ale nabourala to přesilová hra Třince pět na tři, při které jsme inkasovali. Kluci ale měli v hlavách způsob boje, jakým se chtěli prezentovat, šli do toho a podařilo se nám poměrně rychle otočit zápas a soupeři odskočit na dvoubrankový rozdíl. Třinec pak pár šancí měl, ale nám se vždycky podařilo odskočit. Chtěl bych poděkovat pardubickým fanouškům, v jakém počtu přišli, a doufám, že jich na Spartu přijde ještě víc."

Josef Turek (Třinec): "Poslední dobou se nám výsledkově vůbec nedaří, prohráváme zápasy o jeden dva góly, a to se stalo i dnes. Stále bojujeme o první šestku a přímý postup do play-off. Nezvládli jsme důležitý zápas, ale máme před sebou ještě další tři. Pardubice vyhrály zaslouženě. Měli jsme k dispozici přesilové hry, dostali jsme se na kontakt, ale vždycky jsme rychle inkasovali. Tam se to lámalo. Máme trošku problémy s obranou, dostáváme dost gólů. Musíme to vylepšit, abychom z těch tří zápasů alespoň jeden vyhráli a dostali se do první šestky."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články