Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice po úspěšné baráži zbrojí na novou sezonu, přichází Kacetl

Praha – Výraznou posilu hlásí na postu brankáře hokejové Pardubice. Vedení mužstva potvrdilo příchod Ondřeje Kacetla z Hradce Králové. Dynamo rovněž jedná o nové smlouvě se zkušeným kanonýrem Petrem Sýkorou a bekem Markem Trončinským. Tradiční klub, který se vítězstvím v baráži udržel v extralize, naopak opouští gólman Jaroslav Hübl, útočník Lukáš Nahodil a po skončení hostování i obránci Ctirad Ovčačík a Josef Zajíc. 

Šestadvacetiletý Kacetl jde do známého prostředí, neboť během uplynulé sezony v Pardubicích měsíc hostoval a vedl si dobře. Odchytal sedm zápasů s průměrem 2,54 inkasované branky a úspěšností zákroků 92,6 procenta. "Potvrdil své kvality a výborně zapadl do naší kabiny. Jsem rád, že se nám jej podařilo získat na přestup a že jsme se domluvili na víceleté spolupráci," uvedl manažer Dušan Salfický.

Na spolupráci se dohodli již během baráže, takže Kacetl prožíval velké nervy z hrozby sestupu. "Můj přestup se upekl s tím, že bych do Dynama přišel za jakékoliv situace. Bylo to riziko, ale tak jsme se všichni dohodli. Modlil jsem se, aby Pardubice udržely nejvyšší soutěž, aby toto hokejové město nehrálo WSM ligu, protože tam by opravdu nepatřilo. Jsem šťastný, že to dobře dopadlo," řekl Kacetl.

Jeho konkurenty v týmu budou Martin Růžička, který byl velkou oporou v baráži, a devatenáctiletý Milan Klouček. Dres Východočechů by měl nadále hájit i Petr Čáslava. "Je stálicí naší obrany. Věříme, že se vedle něj vyhraje některý z našich perspektivních beků," pokračoval Salfický a dodal, že Pardubice chtějí udržet i Trončinského, jehož hráčská práva vlastní Mladá Boleslav. "Pro mě je zadákem, na němž chceme stavět přesilovky."

Nejasná je situace u další opory zadních řad Nicholase Schause, který minulý týden odcestoval do USA. "Nick mě informoval, že se nikde nedohodl a bude přemýšlet o své budoucnosti. Očekávám, že se bude rozhodovat mezi finančně atraktivnějšími nabídkami ze Švédska a Švýcarska. S nimi se nemůžeme měřit. Samozřejmě bychom jej rádi udrželi. Víme však, že to bude obtížné," konstatoval Salfický.

Pro ofenzivu Dynama je zásadní setrvání kapitána Tomáše Rolinka, který má víceletý kontrakt. Pokračovat by měl i osmatřicetiletý Sýkora. Zkušený kanonýr nastřílel v každé z posledních čtyř sezon po návratu ze Švýcarska minimálně 17 branek. "Máme velký zájem Petra udržet. Obdržel od nás velmi kvalitní nabídku. Věřím, že zůstane," řekl Salfický.

Z Finska se vrací Daniel Voženílek. Jednadvacetiletý útočník přichází na zkoušku do začátku extraligy. Šanci vybojovat si místo v týmu dostane i Jan Starý, jemuž skončila smlouva. Otevřené je jednání s Petrem Hubáčkem a velký zájem má klub o Jána Sýkoru, který je ale smluvně vázán v Plzni. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články