Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice otočily zápas s Vítkovicemi, rozhodly v prodloužení

Pardubice - Velký obrat se povedl ve třiatřicátém kole hokejistům Pardubic. Zkraje druhé třetiny prohrávali už 0:3 a zdálo se, že se protest fanouškovského kotle, který na první dvacetiminutovku na protest proti špatným výsledkům opustil hlediště, mine účinkem. Východočeši však poté zabrali, zvládli vyrovnat a v prodloužení rozhodli po výhře 4:3 o zisku dvou bodů.

Prázdný pardubický kotel
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Se začátkem utkání opustila početná skupina pardubických fanoušků jižní tribunu, čímž protestovala proti vedení klubu. Komorní atmosféra svědčila více hostům, kteří se během úvodní dvacetiminutovky dostali do dvoubrankového vedení. Velkou šanci nejprve promarnil Orsava, načež v sedmé minutě otevřel skóre Hovorka, který tečoval Štichovo nahození. Vyrovnat mohl Štajnoch, ale z mezikruží mířil jen do Kantorovy lapačky.

Obdobnou možností na druhé straně nepohrdl Tomi a pěknou ranou pod horní tyč zvýšil na 2:0. V závěru třetiny při přesilové hře domácích vychytal Kantor blafák Rolinka. Od druhé části se do pardubické branky postavil Maxwell, ale začátek neměl ideální. Po 38 vteřinách ho ranou nad rameno překonal Kucsera. Pardubice tentokrát rychle zareagovaly a chvíli nato snížil obránce Čáslava.

Před polovinou utkání pak neproměnil dobrou možnost Němec a Dynamo se dotáhlo na rozdíl jediné branky. Sýkora nejprve napálil puk do tyče, avšak další jeho pokus už dorazil do opuštěné branky Marcinko. Tentýž hráč byl blízko gólu i v samotném závěru druhé části, kdy po jeho střele z ostrého úhlu hosty znovu zachránila branková konstrukce. Vyrovnání se Pardubice dočkaly na začátku třetí části, když se po závaru v přesilovce trefil ranou z dálky Sýkora.

Další početní výhody nevyužil ani jeden tým, nicméně zápas nabral vysoké tempo. Nadějnou možnost promarnil vítkovický bek Sloboda, na druhé straně se před brankou neprosadil Rapáč. Pět minut před koncem třetí třetiny mohl rozhodnout hostující Kolouch, ale trefil jen horní tyč. V prodloužení byli zpočátku aktivnější hosté, ale do větší šance se nedostali. Rozhodnutí padlo v 63. minutě, kdy se po individuální akci trefil mezi Kantorovy betony Sýkora.

Dynamo Pardubice - Vítkovice Steel 4:3 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Čáslava (Redenbach, P. Sýkora), 29. Marcinko (P. Sýkora, Štajnoch), 42. P. Sýkora (Gregorc, Redenbach), 63. P. Sýkora (Čáslava) - 7. Hovorka (Štich, Štencel), 14. Tomi (M. Hlinka), 21. Kucsera (Vandas). Rozhodčí: Úlehla, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Štich (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7057.

Pardubice: Kristan (21. Maxwell) - Bokroš, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Venkrbec, Cetkovský - Rapáč, Kaut, Moučka - Pipek. Trenéři: R. Král a M. Zadina.

Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Pastor, Kovář, Štencel, Štich - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, E. Němec - Hovorka, Strapáč, J. Káňa - Tomi, M. Hlinka, Húževka. Trenér: Svozil.

Richard Král (Pardubice): "Chtěl bych hráče pochválit za perfektní přístup, dali do zápasu srdce. Otočit zápas z 0:3, navíc v naší situaci, není vůbec snadné. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, měli jsme víc střel a v přesilovce pak srovnali. Málokdy vyzdvihuji jednotlivce, ale dneska si zaslouží pochvalu druhá lajna, zejména pak Redenbach se Sýkorou."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Nepřijeli jsme s ustrašenou taktikou a nechtěli jsme jen bránit střední pásmo, ale naopak jsme chtěli hrát aktivně, což se nám hodně dlouho dařilo. Po prvním inkasovaném gólu jsme byli v křeči a trochu ustrašení. Soupeř toho využil a ve třetí třetině při přesilovce srovnal. Obě mužstva pak mohla rozhodnout, byly tam nějaké tyčky. V prodloužení se štěstí přiklonilo k domácím. Je to škoda, protože za stavu 3:0 jsme věřili ve tři body. Před zápasem bychom bod brali, teď je to málo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články