Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pardubice opět vyměnily trenéra, vrací se Říha

Pardubice - Hokejové Pardubice hlásí další změnu trenéra. Po neuspokojivých výsledcích u týmu skončilo duo Mojmír Trličík - Ladislav Lubina, místo kterých se klub dohodl na spolupráci s trenérem Milošem Říhou. Spolu s ním bude u týmu působit David Pospíšil, přesnou formu spolupráce má klub ještě upřesnit.

Miloš Říha
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

Pardubice přistoupily podruhé v sezoně k výměně trenéra. Poté, co u týmu skončil 6. listopadu Pavel Hynek, byl odvolán i jeho následovník Trličík. Na jeho místo nastupuje zkušený Říha, který má s Pardubicemi bohaté zkušenosti a vrací se takřka do domácího prostředí, přichází poté, co skončil u ruského týmu SKA Petrohrad. O změně informovaly oficiální stránky klubu.

Pardubice oslovily Říhu už v prosinci. Kouč, který byl na konci listopadu propuštěn v Petrohradu, řešil ale také další nabídky z Kontinentální ligy. K druhé trenérské změně v sezoně sáhli v Pardubicích v době, kdy je mužstvo před dnešním programem 42. kola jedenácté o tři body za desátou pozicí, znamenající postup do předkola play-off. 

Říha už u Pardubic působil šest sezon. Poprvé vedl Východočechy v sezoně 1996/1997, naposledy pak 2006/2007, poté odešel do ruské KHL. Čtyřiapadesátiletý trenér dvakrát vyhrál slovenský titul se Slovanem Bratislava, s Pardubicemi skončil dvakrát druhý. Na stejné umístění dosáhl i s Atlantem Mytišči v KHL.

V této sezoně změnilo v nejvyšší soutěži trenéry šest klubů a vedle Pardubic také Sparta k tomuto kroku sáhla dvakrát. Na začátku října byl odvolán Richard Žemlička, jehož nahradil Václav Sýkora. Ten se však v listopadu přesunul na lavičku Lva Praha v KHL a Spartu převzal Josef Jandač.

Žemlička nyní trénuje Karlovy Vary, kde nahradil Vladimíra Kýhose. Ve Vítkovicích vyměnil Trličíka Slovák Peter Oremus. V Liberci předčasně skončil Marian Jelínek a na jeho místo se posunul asistent Filip Pešán. V Chomutově byl odvolán Jiří Doležal a nováčka trénuje jeho bývalý asistent Mikuláš Antonik.

Zdroj
ČT sport, www.hcpce.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články