Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pardubice nezvládly závěr utkání a podlehly Vítkovicím

Pardubice - Hokejisté Pardubic nezvládli závěr utkání 22. extraligového kola a prohráli s Vítkovicemi 1:2. Východočeši vedli nejtěsnějším náskokem až do začátku 55. minuty, jenže pak vyrovnal Roman Polák a 97 vteřin před koncem rozhodl Vladimír Svačina. Pardubický kouč Mojmír Trličík se tak ani napotřetí nedočkal bodového zisku.

Utkání Pardubice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Domácí nastoupili bez nachlazeného Hemského a v úvodní třetině měli více ze hry. V ní však mělo utkání daleko do extraligových parametrů a na obou stranách byla patrná nervozita pramenící ze současných herních problémů. Pardubický celek se dlouho marně snažil dobýt Šindelářovu branku, v 11. minutě po nepřehledné skrumáži před vítkovickou brankou museli rozhodčí použít video. Gólu se dočkal Trličíkův soubor až v 19. minutě, kdy se při přesilovce pět na tři trefil Bartek.

O útočné aktivitě Vítkovic nejlépe svědčí, že domácí gólman Růžička si první zásah připsal až ve 12. minutě. Do konce třetiny pak musel zasahovat pouze dvakrát. Ve druhé třetině se už hrál podstatně lepší hokej. Lépe do ní vstoupili Ostravané, kteří přidali na důrazu a zatlačili domácí hráče do defenzivy. Ve 27. minutě měl velkou šanci Bartánus, ale nedal a v polovině zápasu se domácí nadechli a vyrovnali hru.

Do tempa je dostala přesilovka při vyloučení Poláka. Nic kromě tyčky po střele Krejčího z ní nevytěžili, ale vynutili si ve zbývajících minutách třetiny převahu. Ve 39. minutě mohli zvýšit, Somík ovšem ve vyložené šanci před poloodkrytou brankou netrefil kotouč. Třetí třetina přinesla hned v úvodních pěti minutách obrovské šance na obou stranách. Nejprve při vítkovické přesilovce měl na holi vyrovnávací branku Klimek, ale Růžička ji zmařil famózním zákrokem.

Z protiútoku mohl zvýšit Buchtele, který se vracel z trestné lavice, ale ani on neuspěl. Hra měla spád a oba týmy se nechtěly spokojit s průběžným výsledkem. Útočné akce Vítkovic však byly o něco nebezpečnější a Růžička se měl co ohánět. Domácí v této fázi utkání dohrávali jen se třemi útoky. Rozhodující moment přišel v 53. minutě. Domácím byl přísně vyloučen Cetkovský a také hosté se v přesilovce dočkali branky z hole obránce Poláka. Pardubické jako kdyby tato branka zlomila a dostali se pod závěrečný tlak soupeře, který v 59. minutě Svačinou otočil skóre.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Bartek (Krejčí, Kindl) - 55. R. Polák (Burger), 59. Svačina. Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7782.

Pardubice: M. Růžička - Píša, Kindl, Benák, Vašíček, Ďaloga, V. Kočí, M. Drtina - Bartek, Krejčí, Starý - Cetkovský, T. Zohorna, Somík - Semorád, Kousal, Buchtele - Šagát, T. Nosek. Trenéři: Trličík a Lubina.

Vítkovice: Šindelář - R. Polák, Barinka, Rehák, Sloboda, Kuba, Malík, L. Kovář - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Strapáč, R. Hruška - Szturc, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Svozil.

Mojmír Trličík (Pardubice): "Soupeř přijel s defenzivní taktikou a v té první třetině se dostal jen do tří zakončení. Vytvořili jsme si šance, ale ne přímo vyložené, což je odraz dobré obranné práce soupeře. První polovinu druhé třetiny začal soupeř lépe, v jejím závěru jsme jasně přitlačili a měli jít do vyššího náskoku. Třetí třetinu jsme chtěli hrát aktivně, ale bylo jasné, že soupeř to musí otevřít a nemůžete jen bránit. Ale musíte hrát aktivně, jenomže ta aktivita a dohrávka nebyla úspěšná. Rozhodující branka padá na vrub individuální nezodpovědné hře, která se krutě vymstila, a určitě to není v této sezoně poprvé."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Začali jsme s čistou defenzivní taktikou, snahou neudělat chybu a nepustit domácí do přečíslení. Máme na to teď vyztuženou obranu dvěma hráči NHL a je to znát. Hráli jsme dozadu opravdu dobře, a nebýt nešťastného vyhození puku, které nás stálo dvojnásobné vyloučení, tak to domácí měli ještě těžší; vyložených šancí moc neměli. Od druhé třetiny jsme začali být aktivnější, v závěru zápasu jsme proměnili přesilovku my a v té koncovce to bylo o štěstí, jež jsme měli my. Za tři body jsme hrozně rádi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články