Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pardubice na výhru nenavázaly, z Plzně nevezou ani bod

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v 15. kole Pardubice 4:2 a připsali si již šestou domácí výhru v této sezoně ze sedmi utkání. Indiáni si dvoubrankový náskok vypracovali díky dvěma trefám z úvodní třetiny a přes zlepšení Dynama ve druhé části definitivně rozhodli o svém vítězství dvěma góly ve třetí dvacetiminutovce. Třemi asistencemi se v plzeňském dresu blýskl útočník Jakub Lev.

Radující se Plzeň
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Domácím vyšel dokonale vstup do utkání, když během prvního střídání přihrál Kubalík zpoza branky Indrákovi, jenž po šikovné kličce otevřel skóre. Pardubičtí se ale rychle otřepali a plzeňský gólman Machovský musel v šesté minutě zlikvidovat pokus Starého po buly a opakovanou ránu Svobody. Plzeňští hráči byli sice aktivnější, ale hosté pozorně bránili a hrozili z brejků. Ve 13. minutě jim navíc pomohlo vyloučení Kubalíka, Štajnoch ale ránu od modré čáry zamířil jen do levé tyče.

Domácím naopak početní výhoda v závěru druhé třetiny pomohla k náporu. Sýkora ještě v 18. minutě pálil v dobré pozici nad, ale za chvíli při hře čtyři na čtyři zvýšil Preisinger střelou bez přípravy na 2:0. Do prostřední části naskočili lépe hosté; Tomáškův výpad zpoza branky ale stačil Machovský vykopnout svým levým betonem. Vzápětí se zaskvěl i jeho protějšek Maxwell, který vyrazil nebezpečnou střelu Preisingera z mezikruží.

Po polovině utkání při přesilové hře našel Jeřábek chytrou přihrávkou Pulpána, jehož zakončení zastavil vleže znovu americký gólman. Hosté postupně začali domácí přebruslovat a po závaru kolem plzeňské branky dokázal ve 37. minutě Starý rychlou střelou snížit na 2:1. Krátce před druhou sirénou mohl odpovědět Lev, jeho průnik z levé strany ovšem zastavil pozorný Maxwell.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky pokazil Rolinek při přečíslení dva na jednoho přihrávku a z protiútoku se trefil po přiťuknutí Johnsona z pravého kruhu Bližňák. Třetí gól donutil hosty více otevřít hru. Šance si ovšem nevypracovali ani při přesilovce, naopak ve 49. minutě zvýšil rozjetý Johnson po krásné individuální akci na 4:1. Hosté vykřesali naději díky trefě Tomáška půldruhé minuty před koncem, ale z náporu při hře bez brankáře nic nevytěžili a prohráli s Plzní i podruhé v sezoně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Indrák (D. Kubalík, Kracík), 18. Preisinger (Lev), 41. Bližňák (Johnson, Lev), 49. Johnson (Lev, Kadlec) - 37. Starý, 59. Tomášek (Kaut). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5, navíc Čáslava (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5120. 

Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Schleiss - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Pardubice: Maxwell - Štajnoch, L. Havlík, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, Šeda - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - Poulíček, Redenbach, Rolinek - Moučka, Nahodil, Starý - Kolář, Kaut, Tomášek - od 43. navíc Voženílek. Trenéři: R. Král a Zadina.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Věděli jsme, že Pardubice mají za sebou výhru s Boleslaví. Od začátku jejich hráči dobře bruslili, ale nám se povedl vstup do utkání. Měli jsme dobrý pohyb a z toho pramenily dva góly v první třetině. Ve druhé byl aktivnější soupeř, ale ve třetí části jsme převzali iniciativu znovu my a aktivní hrou směrem dopředu jsme přidali další dvě branky. Jedinou kaňkou je zbytečně inkasovaný druhý gól v závěru utkání. Musím ale klukům poděkovat - předvedli výborný výkon. Kratěna odstoupil po druhé třetině, protože se necítil dobře a chtěli jsme ho šetřit."

Marek Zadina (Pardubice): "Chtěli jsme navázat na výhru s Boleslaví. Mladý plzeňský tým hraje agresivní útočný hokej, což se v dnešním zápase potvrdilo. Skoro dvacetiletí kluci ukázali svoje umění. My jsme měli špatný vstup do první třetiny. Nehráli jsme dostatečně agresivně a byli jsme málo aktivní. Dvakrát jsme inkasovali a proti takovému týmu je těžké to otáčet. Od druhé třetiny se naše hra začala zvedat a snížili jsme v jejím závěru na 1:2. Nástup do třetí třetiny jsme měli hodně špatný. Nevyšlo nám přečíslení dva na jednoho a z protiútoku jsme inkasovali třetí gól. Pak už to pro nás bylo těžké. Otevřeli jsme hru a dostali jsme čtvrtou branku. Přes závěrečný tlak a druhý gól jsme to nestihli otočit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články