Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice musí kvůli nákaze odložit další tři zápasy, Kometa už znovu trénuje

Pardubičtí hokejisté se na led nějakou dobu nepodívají. Hráči kvůli potvrzené nákaze koronavirem v kádru a realizačním týmu nesehrají v řádném termínu zápasy s Hradcem Králové, Třincem a Litvínovem. Naopak Kometa Brno se po karanténě vrací do tréninku.

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Již v pondělí si Dynamo odložilo utkání 5. kola se Spartou, které se mělo hrát v úterý. "O případném přesunu dalších utkání bude rozhodovat stanovisko Krajské hygienické stanice Pardubického kraje," uvedli Východočeši. Délka karantény nebyla ještě stanovena.

Všechna utkání měly Pardubice sehrát na ledě soupeřů. V Hradci Králové se měly představit ve čtvrtek 1. října, v Třinci v neděli 4. října a v Litvínově 9. října. Třinec i Litvínov jsou ale v současnosti také v karanténě, stejně jako Karlovy Vary. Na výsledky testů čekají v Mladé Boleslavi.

Po vynucené přestávce se tento týden do programu soutěže zapojí Vítkovice a teoreticky mohou začít hrát i hokejisté Brna, kteří se do tréninku vracejí. Kometa ale podle původního rozpisu měla v pátek hrát s Karlovými Vary, nedělní duel se Zlínem byl již s předstihem přeložen na úterý 6. října.

Všechna utkání, která se neuskuteční v řádném hracím termínu, se musejí dohrát nejpozději do 40 dnů. Jinak budou zápasy považovány za nesehrané a o jejich výsledcích rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Příprava Komety Brno
zdroj: HC Kometa Brno autor: Vít Novák

Brněnští hráči Komety ukončili karanténu a po téměř čtrnáctidenní přestávce se vrátí do tréninkového procesu. Zatím ale není jasné, kdy tým Libora Zábranského sehraje první mistrovské utkání sezony. Kometa dosud nesehrála ani jeden extraligový zápas.

Den před začátkem soutěže klub oznámil, že šest hráčů a jeden člen realizačního týmu nahlásili vysoké teploty, a z toho důvodu celý tým absolvoval testy na koronavirus. Ty nakonec odhalily 22 pozitivních výsledků a klub musel do karantény. Ta nyní skončila a tým se sejde odpoledne na prvním společném tréninku v DRFG areně.

Kdy bude hrát extraligový zápas, to zatím není jasné. Z pohledu Komety by to mohlo být v pátek 2. října, ale na tento den naplánovaný zápas byl odložen kvůli nemoci v týmu Západočechů. Teoreticky se Brňané mohou spojit s některým ze "zdravých" mužstev a dohodnout se na dohrávce či předehrávce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články