Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pardubice mohou ve Vítkovicích postoupit do semifinále

Praha - Žádné zakolísání si již nesmějí dovolit hokejisté Vítkovic ve čtvrtfinálové sérii play-off extraligy s Pardubicemi, pokud chtějí i nadále pomýšlet minimálně na obhajobu loňského stříbra. Zdravotními problémy decimovaný tým prohrává s Východočechy 2:3 na zápasy a v šestém pokračování bude na domácím ledě odvracet mečbol soupeře.

Útočník Viktor Ujčík připouští, že nadcházející zápas bude i hodně o psychice. "Říká se, že když nejde o život, jde o houby. Nám ale jde o hodně. Svým způsobem nemáme co ztratit. Chceme za každou cenu vyhrát. Nesmíme se ale na to tolik upnout, abychom z toho pak byli nervózní a vystresovaní, to by byl začátek našeho konce," varoval Ujčík.

"Do zápasu půjdeme s vědomím toho, že může jít o poslední zápas sezony. Ale my tohle nechceme připustit. Ještě nechceme končit. Uděláme všechno, co je v našich možnostech a schopnostech, abychom před našimi fanoušky uspěli a vynutili si rozhodující zápas v Pardubicích," dodal Ujčík.

Pardubičtí jsou sice o krok blíže k postupu mezi nejlepší kvarteto, ale zůstávají při zemi. "Musíme si dát veliký pozor na Ujčíka s Burgrem a hrát svou hru. Máme čtyři vyrovnané útoky, všechny jsou schopny vstřelit branku, z toho by mohly mít Vítkovice strach. Ony mají hru postavenou na těchto dvou hráčích, ale třeba Lukáš Klimek a Petr Pohl teď začínají být více vidět. Bude to ještě pořádně těžké," předpověděl slovenský kanonýr Martin Bartek.

Ten se do hry vrátil po dlouhodobé absenci zaviněné zraněním ruky a návrat na led si o to více užívá. "Je to super série pro lidi a klobouk dolů před tím, co předvádí Burger s Ujčíkem. Oni budou doma určitě hodně nebezpeční, my musíme hrát svůj hokej a hlavně dobře zezadu," nastínil možnou taktiku Bartek, autor hattricku z pátého utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články