Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pardubice hostí derby s Hradcem, Třinec hraje ve Vítkovicích

Praha - Na dvě derby se mohou těšit fanoušci v 43. kole hokejové extraligy. Vedoucí Třinec se představí na ledě Vítkovic, Pardubice doma přivítají rivaly z Hradce Králové. Sérii čtyř výher bude hájit Mladá Boleslav v Litvínově, který je před svými fanoušky druhý nejlepším týmem v soutěži. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 17:05, přímý přenos utkání Pardubice - Hradec Králové  můžete sledovat od 17:10 na ČT sport a našem webu.

Hradec Králové - Pardubice
zdroj: ČTK autor: David Taneček

17:05 Pardubice - Hradec Králové (ČT sport)

Pardubice v úterý bez problémů přehrály Slavii a teď chtějí uspět i proti tabulkovému sousedovi. Pokud získají tři body, posunou se na páté místo. "Vášně a atmosféra jsou samozřejmé, ale my se musíme soustředit hlavně na náš výkon a abychom doma vyhráli. To je pro nás nejdůležitější. Víme, že Hradec se teď trochu zvedl, ale pokud budeme hrát jako proti Třinci nebo Spartě, tak se nemáme čeho brát," řekl trenér Miloš Říha starší.

Hradec Králové po domácím debaklu s Brnem 0:7 čtyřikrát za sebou vyhrál a upevnil si tak postavení v elitní šestce. Mountfield se bude snažit změnit dosavadní pravidlo, že derby vyhrává domácí tým. "Musíme je držet u nich ve třetině, oni mají výborný útok. Myslím, že se přes jejich obranu dá přejít, gólmani budou rozhodovat. Nemyslím, že je někdo doma nebo venku. Je to kousek od sebe, našich fanoušků bude hodně," řekl útočník Tomáš Knotek.

17:00 Vítkovice - Třinec

Vítkovice udělaly výhrou v Brně další krok k předkolu play-off a v domácím prostředí se nyní ve čtvrtém derby sezony pokusí zkrotit rozjetý Třinec. Ostravané jsou pod novými trenéry Svozilem a Petrem doma jako vyměnění a z posledních 12 zápasů v ČEZ aréně nebodovali v jediném. "Těšíme se, že to bude derby jako hrom. Třinec má fantastickou fazonu a není vůbec snadné tu jeho sílu uhlídat. Ale věříme, že když se nám bude dařit plnit určité záměry, budeme disciplinovaní, tak ho můžeme potrápit," řekl kouč Ladislav Svozil.

Třinec od prosince válcuje soupeře, z posledních šestnácti zápasů patnáct vyhrál a o primát v dlouhodobé části už ho stěží někdo připraví. Ani přes čtrnáctibodový náskok v čele soutěže ale Oceláři nespí na vavřínech. "Kolem sebe se vůbec neohlížíme, sledujeme jen naše zájmy a svoji hru. Tu chceme v závěrečné čtvrtině vyladit tak, abychom šli do play-off s co nejlepší formou. Takže nic nebudeme zkoušet ani vypouštět, chceme dále vítězit a sbírat body. Tím spíše, když je to derby, máme maximální motivaci uspět," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

17:30 Litvínov - Mladá Boleslav

Litvínov v úterý bez odpočívající brankářské jedničky Francouze prohrál v Třinci, proti Mladé Boleslavi by se ale již reprezentační gólman měl vrátit do sestavy. Verva v sezoně Středočechy třikrát porazila, v pátek by se do elitní formace domácích měl vrátit uzdravený útočník Jánský.

Mladá Boleslav se po sérii čtyř tříbodových výher posunula na 10. místo tabulky a uspět chce i na severu Čech. "Víme, že za sebou máme nějakou sérii, ale Litvínov je další těžký soupeř. Jedeme tam ale s tím, že chceme urvat nějaký bod. Když budeme hrát jako proti Spartě, věřím, že se nám to podaří," řekl útočník Tomáš Hyka, který se na poslední výhře nad Pražany podílel třemi góly.

17:30 Plzeň - Slavia

Plzeň bojuje o přímý postup do čtvrtfinále, aktuálně je sedmá se ztrátou šesti bodů na šesté Pardubice. Proti poslední Slavii se Indiáni budou snažit navázat na výhru z Karlových Varů a zároveň se pokusí odčinit předešlý domácí nezdar se Spartou.

Slavia po dvou výhrách prohrála s Pardubicemi a na posledním místě tabulky tak nadále ztrácí na třinácté Karlovy Vary 11 bodů. V Plzni její dres poprvé oblékne útočník Pletka, kterého tak čeká pikantní duel proti bývalým spoluhráčům. Do Prahy totiž přišel na hostování právě ze západu Čech.

18:00 Olomouc - Brno

Olomouc zažívá nejhorší období nováčkovské sezony. Hanáci šestkrát za sebou prohráli a propadli se na 12. místo. Sérii nezdarů se pokusí zastavit proti Kometě. "Doufáme, že bude vyprodáno jako minule, protože v takové atmosféře se vždycky dobře hraje. Myslím, že se máme na co těšit, a doufám, že to zvládneme," řekl útočník Jiří Řípa.

Kometa v předcházejících třech duelech s Olomoucí netratila ani bod a je favoritem i nyní. V posledních dvou kolech ale Brňané vyšli ve Zlíně i doma s Vítkovicemi naprázdno. "Řekli jsme si s hráči, že dobrý tým prohraje maximálně dvakrát po sobě. To už jsme si vybrali," uvedl trenér Vladimír Kýhos. "Olomouc je po prohrách pod velkým tlakem. Pokud zlepšíme koncovku, tak máme naději uspět," dodal Kýhos.

18:00 Liberec - Zlín

Podobně jako Olomouc je na tom Liberec, který čtyřikrát prohrál a vypadl z desítky. Zastavit propad se budou Bílí Tygři snažit proti Zlínu, který také bojuje o účast ve vyřazovací části. Nezdary Severočechů přišly po šestizápasové bodové sérii. "Dotáhli jsme se jen tři body od šestého místa a věřili jsme, že se vyhoupneme ještě dál. Pak ale najednou přišla tahle špatná série, která nás zase srazila dolů. Musíme se z toho nějak dostat," řekl kapitán Jan Výtisk.

Obhájce titulu Zlín se dostal v závěrečné čtvrtině základní části konečně na vítěznou vlnu. Z posledních čtyř duelů vytěžil plný počet 12 bodů a je devátý. "Čeká nás další přímý souboj o první desítku. Nemáme žádnou jistotu postupu do play-off, máme jen malý náskok. Minimálně do předkola je ještě daleká cesta. Liberci se v posledních zápasech nedaří, o to větší bude mít nyní motivaci uspět," řekl kouč Rostislav Vlach.

18:30 Sparta - Karlovy Vary

Sparta dvakrát za sebou prohrála a navíc inkasovala celkem 11 branek, zlepšit náladu se Pražané budou snažit v souboji s Karlovými Vary. Proti Západočechům, kteří jsou nejhorším týmem na kluzištích soupeřů, ještě nemohou použít čerstvou posilu Vondrku. Reprezentační útočník by měl poprvé nastoupit až v nedělním derby na Slavii. "Za nevydařenými zápasy musíme prostě udělat tlustou čáru a hodit to za hlavu. Zlepšení musíme ale hlavně předvést na ledě," řekl útočník Miroslav Forman.

Karlovy Vary třikrát za sebou prohrály, venku navíc vyhrály jen jednou - v říjnu v Liberci. Na Spartě však chce Energie uspět. "Musíme bodovat za každou cenu. Doufám, že konečně prolomíme to prokletí z ledu soupeře," řekl asistent trenéra Jaromír Kverka.

Zdroj
ČTK, hchk.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články