Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubice doufají, že půjdou po sezoně z ledu zase poslední

Pardubice – V rámci letní přípravy extraligových týmů vstoupily na led jako poslední hokejisté mistrovských Pardubic. Obhájci titulu vyjeli k dnešnímu tréninku v kompletním složení, tedy již i s největšími letními posilami do útoku Pavlem Brendlem a Kanaďanem Krisem Beechem, nechyběl ani zadák Jiří Vašíček. 

"Vzhledem k tomu, že jsme dlouho hráli, tak jdeme poslední na led. Přál bych si, abychom z toho ledu šli zase poslední a ten posunutý režim nám zůstal," řekl s nadsázkou novinářům trenér Pavel Hynek.   

Mužstvo se bude muset vypořádat s odchody hlavních útočných opor Petra Koukala a Jana Koláře. "Nemá cenu o tom dokola mluvit, že odešli dva kluci z první lajny a přišli jsme tím asi o sto (kanadských) bodů. Stejně tak mě mrzí, že odešel třeba Rákos. Odešli nám dva výborní hráči do Ruska, ale věřím, že ti starší po nich zase převezmou štafetu a navážou na ně," uvedl Hynek s tím, že je rád, jak se podařilo tým doplnit.  

"Beech byl tři roky v Evropě, což je pro něj výhoda, a byly na něj vynikající reference. Za nejdůležitější považuji, aby ho kluci vzali mezi sebe, zapadl do kabiny a pracoval pro tým," řekl na adresu hráče, jenž má na kontě téměř 200 zápasů v NHL. "Pavel Brendl prokázal střelecké schopnosti na všech štacích, v každé lize dokázal dávat góly. Od něho se branky čekají. Jirka Vašíček přišel a vypadalo to, že byl jen rok někde na vojně. Zapadl parádně, jako by tu byl vždycky," pochvaloval si Hynek.   

Letní příprava trvala šest a půl týdne a trenéři se snažili, aby byla co nejpestřejší. "Máme nového kondičního trenéra, který přinesl nové věci," uvedl Hynek. Hráče nahnal i do bazénu. "Ale trošku se to minulo účinkem, protože ty výkonnostní rozdíly byly velké. Nebudu jmenovat, ale jeden hráč se ptal, jak je bazén hluboký, a byli jsme rádi, že se nám neutopil."

Kádr se bude v příštích týdnech postupně zužovat, o jeho dalším posílení Hynek nepřemýšlí. Po Koukalově odchodu ho čeká volba nového kapitána. "Už od té doby, co jsem se dozvěděl, že Petr půjde do Ruska, tak ho mám v hlavě, ale ještě ho neprozradím. S hráčem samotným chci ještě o pár věcech mluvit a také to musím říct v kabině," vysvětlil Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články