Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pardubice dělí od extraligového titulu jediná výhra

Ostrava - Hokejisté Pardubic vyhráli ve finálové sérii i na ledě Vítkovic a po výsledku 5:2 jsou krůček od zisku titulu, protože vedou už 3:0 na zápasy. Východočeši prodloužili rekordní vítěznou sérii v play-off už na jedenáct utkání. Rozhodnout mohou svěřenci trenéra Václava Sýkory ve čtvrtek, kdy se hraje od 18:10 opět v ostravské ČEZ Aréně. Další informace najdete na serveru hokejživě.cz.

Kouč Vítkovic Alois Hadamczik po dvou porážkách v Pardubicích zamíchal složením útoků a pohromadě nechal jen Hruškovu třetí formaci. Kapitána Burgra přesunul dokonce z centra na pravé křídlo první Štefankovy řady. V opatrném začátku se hrálo dlouho bez šancí a v páté minutě z ničeho nic otevřel skóre vítkovický Treille. Francouzský útočník po objetí branky vystřelil z otočky z pravého kruhu pro vhazování a trefil Haškem nepokryté místo u bližší tyče. Za tři minuty se z levé strany řítil na pardubickou branku Burger, ale zvolil nepřesnou přihrávku na Štefanku.

Ohlasy po utkání:

Alois Hadamczik, trenér Vítkovic: "Dneska to na sebe nevzaly osobnosti, nedaly gól v důležitých momentech. Jsme zklamaní, nezvládli jsme to, jak jsme chtěli, a Pardubice už jsou ve velké výhodě."

Václav Sýkora, trenér Pardubic: "Vítězství bylo asi zasloužené. Jsem rád, že hráči si udrželi hlad po vítězství."

Od vedoucího gólu Ostravanů však hrozili více hosté a v deváté minutě se dočkali vyrovnání. Po Kousalově střele se dostal k vyraženému puku před Štěpánkem Buchtele a bekhendem uklidil puk do vítkovické branky. Pardubice získávaly díky lepšímu bruslení převahu a ve 14. minutě ji proměnili ve vedoucí gól, když z mezikruží zamířil přesně Pivko. Před pauzou mohl vyrovnat po Burgrově asistenci právě Štefanka, ale blízko Haška neměl čas na lepší zakončení.

Na začátku druhého dějství šel pykat Burger a Štěpánek svůj tým podržel, když jej nejdříve nepřekonal zblízka Špirko a pak ani tvrdou ránou kanonýr Sýkora. Po návratu z trestné lavice se ocitl před pardubickou brankou Burger, ale bekhendem Haška nepřekonal. Pětačtyřicetiletý gólman a jeho defenziva úspěšně čelili i dalšímu náporu domácích.

Reportáž z utkání Vítkovice - Pardubice.

Když domácí nevyužili po Pivkově nebezpečné hře vysokou holí při vyloučení Cetkovského ani 25 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem a následnou tři a půl minuty dlouhou klasickou výhodu, přišel trest v podobě zvýšení pardubického vedení. Po strkanici Szturce s Pineaultem se hrálo ve čtyřech proti čtyřem, nejdříve ještě Hašek pokryl střelu aktivního Kvapila a 45 vteřin před druhou pauzou prostřelil od modré čáry Štěpánka bek Píša. Náskok si Východočeši při své formě bez problémů pohlídali.

Navíc domácí svůj zmar v přesilovkách potvrdili po rychlém Havířově vyloučení v úvodu závěrečného dějství, když Pivko poslal do úniku Sýkoru, který svou dvanáctou trefou v letošním play-off pojistil výhru. Domácí alespoň snížili; Klimek ještě Haška nepřekonal, ale v přesilovce pěti proti třem v 54. minutě tečoval Ujčíkovu střelu za Haškova záda Vrána. V power play potvrdil výhru hostů Píša.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

Vítkovice Steel - Eaton Pardubice 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Treille (Vrána), 54. Vrána (Ujčík, Barinka) - 9. Buchtele (Kousal, Cetkovský), 14. Pivko (P. Sýkora, Píša), 40. Píša (Pivko), 43. P. Sýkora (Pivko), 58. Píša. Rozhodčí: Hribik, Šindler - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9496 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Vítkovický útočník Viktor Ujčík (uprostřed), Jakub Nakládal a brankář Dominik Hašek (oba z Pardubic)
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články